Arestări şi percheziţii pentru distrugerea unei reţele de traficanţi de ecstasy

Membrii reţelei comandau „marfa” din Occident prin intermediul platformelor de tip Onion sau Darknet.

joi, 28 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Arestări şi percheziţii pentru distrugerea unei reţele de traficanţi de ecstasy

Percheziţii cu capturi mari de droguri au avut loc zilele trecute, la domiciliile membrilor unei reţele de trafic cu droguri de mare risc. În urma percheziţiilor au fost confiscate 500 de comprimate ecstasay, 50 de grame de cocaină şi 30 de grame de canabis. În urma celor şapte percheziţii au fost arestaţi doi tineri, respectiv Dragoş Gheorghe Stoica şi Călin Mihai Mineaţă. 

Membrii reţelei au adus drogurile în ţară prin intermediul unei firme de transport internaţional, „marfa” fiind cumpărată din Germania şi Olanda şi comandată prin intermediul platformelor de tip Onion sau Darknet. Drogurile erau destinate comercializării către dealeri şi consumatori din judeţul Iaşi. De asemenea, drogurile de mare risc erau de tip ecstasay – MDMA, amfetamină şi MD sub formă de substanţă pulverulentă cristalizată.

„La data de 25 iunie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Iaşi au efectuat şapte percheziţii domiciliare la adresele folosite de membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de mare risc. Din cercetări a rezultat faptul că aceştia ar fi introdus în ţară droguri de mare risc, din Olanda sau Germania, pe care le-ar fi comercializat în cluburi sau la domiciliu, în funcţie de comenzile primite. Şapte persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri, iar două dintre acestea au fost reţinute. Ulterior, Tribunalul Iaşi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”, au precizat cei de la DIICOT Iaşi. Ieri, judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus pentru cei doi arestarea preventivă pentru 30 de zile, de la data de 26 iunie până pe 25 iulie 2018. Cei doi tineri arestaţi sunt cercetaţi pentru infracţiunile de introducerea în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii