Asistenţii din medicina de familie îi trimit o scrisoare şi noului ministru. VEZI DOCUMENTUL

luni, 28 octombrie 2019, 02:58
2 MIN
 Asistenţii din medicina de familie îi trimit o scrisoare şi noului ministru. VEZI DOCUMENTUL

Asistenţii din medicina de familie au pregătit o scrisoare pentru viitorul ministru al Sănătăţii, în care îşi exprimă toate aşteptările pe care le au de la viitoarea conducere, şi în care totodată cer sprijin pentru rezolvarea problemelor.

În primul rând, asistenţii din medicina primară solicită ca plata să se facă în funcţie de pregătirea profesională pe care o au, fără a se face discriminări între ei şi cei care lucrează în spitale.

„Considerăm şi chiar suntem cadre medicale, iar medicina de familie este un sector medical care însumează toate secţiile din spitale, suntem primii care luăm contact direct cu pacienţii potenţiali purtători de boli infecto-contagioase, în timp ce colegii din spitale dispun de aceste sporuri, discriminarea continuă şi pe acest important plan. Vă reamintim că vaccinarea este efectuată de către asistentul medical din medicina primară precum şi triajele epidemiologice făcute în şcoli şi grădiniţe, acolo unde nu sunt cabinete medicale şcolare, bineînţeles“, precizează asistenţii medicali.

De asemenea, aceştia scot în evidenţă şi faptul că din acelaşi salariu, care este cel minim pe economie, trebuie să urmeze cursuri de perfecţionare, dar şi să plătească taxele către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

„Suntem de-a dreptul «neajutoraţii sistemului medical», condamnaţi de o lege 124/1998 care şi-a tot schimbat forma în defavoarea noastră, a asistenţilor medicali din medicina primară“, au mai completat asistenţii.

Astfel, aceştia îşi doresc să primească salariile fără să mai modifice veniturile medicilor cu care lucrează, în acest mod putând să nu mai fie percepuţi drept o „povară“ greu de dus. Totodată sunt nemulţumiţi de faptul că în urma creşterii veniturilor din cabinetele medicilor de familie, salariul lor a rămas neschimbat.

„Dorim echitate, normalitate şi un mediu plăcut la locul de muncă, să ne putem desfăşura activităţile medicale de care pacientul are nevoie. Vă asigurăm că nu ducem lipsa volumului de muncă, chiar dacă plata acestuia nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre“, au mai precizat asistenţii medicali.

VEZI AICI SCRISOAREA COMPLETA

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii