Au fost călcaţi în picioare!

luni, 06 august 2018, 01:50
4 MIN
 Au fost călcaţi în picioare!

FCSB – Poli Iaşi 4-0 (1-0), în etapa a III-a a Ligii I de fotbal. Gazdele s-au razbunat pentru toate necazurile provocate de ieşeni în ultimii ani, profitând forma execrabilă a oaspeţilor

 

 

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovic – Pintilii (’75 – Ov. Popescu), Filip – Man, Fl. Tănase (64 – Moruţan), Coman – Gnohéré (’80 – Jakolis). Antrenor: Nicolae Dică.

Poli: Cobrea – Rus, Mihalache, Frăsinescu, Chelaru, Panţîru (’76 – Ştefănescu)– Zaharia, Cioinac (’46 – Kizito), Flores (’68 – Sanoh), Sin – Cristea Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Momcilovic (’84) – Cioinac (’34), Mihalache (’56).

Eliminat: Sanoh (’84).

Arbitri: Radu Petrescu; Mircea Grigoriu, Valdimir Urzică.

 

1-0, min. 24; Gnohéré, cu un şut din careu, din pasa lui Tănase

2-0, min. 58: Gnohéré, de la 15 metri;

3-0, min. 87: Man, din lateral dreapta, după o pasă de efect trimisă de Moruţan ;

4-0, min. 90^3: Moruţan, de la 6 metri, servit de Jakolis.

 

Plecată cu gânduri mari spre Capitală, Poli Iaşi s-a făcut de râs aseară. FCSB a călcat în picioare o echipă ieşeană care s-a exprimat departe de aşteptări.  Gazdele au controlat în totalitate primul act şi au intrat la pauză cu un avantaj minim pentru că portarul moldovenilor a parat şutul lui Filip (’22), Gnohéré nu a speculat eroarea lui Cioinac (’34), iar acelaşi Cobrea a parat încercarea lui Tănase (’35). Iaşul a replicat abia în minutul 42 (Zaharia), însă a pus pericol cu adevărat poarta gazdelor în minutul 49, când lobul lui Cristea a fost anihilat de Planic, in extremis. Poli a riscat după al doilea gol al lui Gnohere (’58), însă nu a reuşit nimic. Gazdele au concretizat alte două acţiuni ofensive şi au scris un 4-0 care ar trebui să usture tare Iaşul. Iar FCSB s-a răzbunat pentru toate “necazurile” provocate de echipa Iaşului, în ultimii ani. Ultima dată, a costat-o chiar titlul

 

În negru, la propriu şi la figurat

^ Dintre cei 19 jucători ieşeni care au făcut deplasarea spre Bucureşti, Adrian Gallego, care a avut probleme medicale la antrenamentul de vineri, dinaintea plecării spre Capitală, nu a prins nici banca de rezerve. ^ Stoican a inovat consistent faţă de startul sezonului. Cobrea şi Zaharia, care nu au jucat în acest sezon, au fost titularizaţi, iar Sin, care a bifat câteva minute etapa trecută, a prins primul 11. În plus Sanoh a debutat la Poli. Fostul internaţional de juniori al Olandei a fost eliminat direct, pentru o intrare dură, ca replică la un fault de joc comis de Momcilovic. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Rusu, Mihăescu, Petre, Mimoun. ^ Iaşul a evoluat în echipament negru. ^ Directorul general al Politehnicii. Horia Sabo, s-a afişat înainte de meci, din nou, cu agentul Anamaria Prodan. ^ Calitatea gazonului de pe Arena Naţională a fost în  suferinţă. “Este cel mai prost teren pe care am jucat în Liga I de când sunt eu antrenor la acest nivel. Penibil", a menţionat antrenorul ieşean, Flavius Stoican. (Ovidiu MINEA)

 

 

Declaraţille tehncienillor

Nicolae Dică: ‘”Îmi place fotbalul ofensiv. Am jucat bine, cred că e un scor meritat”. “Am făcut un meci foarte bun. Am marcat de patru ori, am avut şi alte ocazii clare de a marca. Am avut 2-3 probleme pe faza defensivă. Ştiam  că vor juca mingi în spatele celor doi fundaşi ai noştri, acolo au avut şi marea lor ocazie. În rest, totul a fost OK.  Important e că băieţii au evoluţii din ce în ce mai bune de la meci la meci, acest lucru ne dă speranţe pentru viitor. Mă bucur că reuşim să marcăm multe goluri, mă bucur că aceşti tineri jucători reuşesc să înscrie, e important pentru ei".

Flavius Stoican: “"Am crezut că putem atinge ţeluri îndrăzneţe chiar începând cu această partidă, dar mai este mult de muncă. Poate eu am supraevaluat posibilităţile noastre şi atunci consider că trebuie să fim realişti şi aşezaţi. Mai avem mult de muncă. Dacă eram mai atenţi puteam mai mult în această seară. Chiar dacă scorul arată cum arată, noi la 1-0 am avut şansa să revenim, la 2-0 am avut ocazii, plus că am luat goluri tot timpul când pierdeam balonul pe posesia noastră. Aceste situaţii îmi dau mult de gândit şi atunci trebuie să fiu realist şi aşezat şi să le transmit acest lucru jucătorilor şi să nu îi mai supraevaluez, să fim mai aşezaţi”.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii