Băiețel cu pareză după o injecție făcută de pediatru. Doi ani de chin

miercuri, 08 septembrie 2021, 13:00
2 MIN
 Băiețel cu pareză după o injecție făcută de pediatru. Doi ani de chin

O familie din Gura Humorului trăiește un coșmar deja de mai bine de doi ani, după ce băiețelul lor a suferit o pareză la piciorul drept, imediat după ce i s-a făcut o injecție intramusculară. Internări, speranțe, deziluzii, recuperare și iar recuperare, cam așa decurge viața familiei de atunci, cu progrese importante pentru copil, dar totuși încă departe de normalitate.

Cazul este deja de mai bine de un an și jumătate pe masa polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale Suceava și a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. În acest caz nu s-ar putea spune că ancheta nu a făcut pași, fiind realizate deja două expertize medico-legale, care confirmă în mare parte acuzațiile părinților. Totuși, dosarul deschis pentru vătămare corporală din culpă este încă in rem, față de faptă. Medicul pediatru care a făcut injecția a fost audiat în calitate de martor deocamdată. Totuși, având în vedere că la dosar a fost depusă recent și a doua expertiză medico-legală, unde au formulat opinii avizate mai mulți medici de la Iași, organul de cercetare penală urmează să stabilească probabil în scurt timp turnura pe care o va lua ancheta și dacă se impune sau nu trimiterea în judecată a medicului pediatru.

Pe 27 iulie 2019, Sasha Mihai B., atunci în vârstă de un an și trei luni, a fost dus de părinți la cabinetul medicului primar pediatru Rodica Maria Onică. Micuțul avea o răceală puternică, cu roșu în gât. Marea problemă a fost că băiețelul vomita și nu reținea medicația, astfel că febra de peste 39 de grade persista. Atunci, pediatrul a decis administrarea unei injecții cu metoclopramid, care este un antivomitiv.

În timpul injecției, copilul a fost ținut de mamă la piept, i s-a făcut injecția, a plâns foarte tare, iar la aproximativ o oră părinții au observat că băiatul nu mai mișcă piciorul drept.

”Piciorul era mort, nu avea nici un reflex la el, a fost îngrozitor”, a povestit tatăl începutul coșmarului.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii