BBC critică Franţa, care nu trimite suficiente arme Kievului

luni, 03 octombrie 2022, 14:07
1 MIN
 BBC critică Franţa, care nu trimite suficiente arme Kievului

BBC publică, pe site-ul său, un material în care critică Franţa, care nu trimite suficiente arme Kievului. Livrările de arme ale Parisului către regimul Zelenski sunt mult sub Germania sau Polonia, arată BBC. „Dacă Franţa vrea să conducă Europa către o nouă eră a autonomiei militare, de ce contribuţia sa la efortul de război din Ucraina este atât de mică?

Aceasta este întrebarea incomodă pusă de unii dintre cei mai importanţi gânditori strategici ai ţării, care îl presează pe preşedintele Emmanuel Macron să ia o decizie urgentă privind transferarea mai multor arme către Kiev”, arată BBC.

Analizele citate de BBC arată că Franţa livrat doar 2% din armamentul şi muniţia trimise Ucrainei, în ce Germania a livrat 9%, Polonia – 22%, iar SUA – 49%. Un analist militar francez, François Heisbourg, a spus, pentru BBC, că nu a vrut să creadă aceste statistici, aşa că a verificat greutatea cantităţilor de echipament militar livrat: Franţa era pe locul nouă.

Însă oficialii francezi ai apărării spun că adevărata măsură a ajutorului militar este calitatea, nu cantitatea. Unele ţări furnizează cantităţi foarte mari de echipamente învechite. Ei arată că Franţa a oferit 18 unităţi de artilerie autopropulsate Caesar.

Însă cele 18 unităţi Caesar reprezintă un sfert din artileria autopropulsată a Franţei şi dacă ar livra mai multe, ţara ar deveni vulnerabilă şi nu şi-ar putea apăra interesele în alte regiuni, precum Sahel.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

 

Comentarii