Când și de ce să investești într-o pergola retractabila pentru terasa casei tale? (P)

miercuri, 16 martie 2022, 12:03
7 MIN
 Când și de ce să investești într-o pergola retractabila pentru terasa casei tale? (P)

Cel mai probabil ai auzit până acum de pergolele retractabile. Subiectul este intens dezbătut în rândul proprietarilor care locuiesc la casa, unde accentul este pus pe gradina și împrejurimea terasei. Terasa unei locuințe amplasate pe un teren impresionant în aer liber devine punctul central al întregului spațiu exterior de locuit. Și, de aceea, este important să te gândești și la felul în care construiești un spațiu de care să te bucuri pe tot parcursul anului, nu doar atunci când vremea îți permite.

Tocmai de aceea, pergola retractabila cu acoperiș din aluminiu devine soluția perfectă și la îndemână pentru amplasarea zonelor în aer liber. Cu ajutorul sistemului de pergole retractabile te asiguri că te poți bucura de spațiile deschise în toate cele patru anotimpuri și nu doar atunci când este plăcut afară.

Totuși, pergola retractabila reprezintă o adevărată investiție, fiindcă sistemul și montajul nu sunt tocmai accesibile la preț. Și, atunci, întrebarea care se naște pe buzele tuturor proprietarilor de locuințe este următoarea: când și de ce să investești într-un sistem de pergole retractabile?

Citește în continuare acest articol și vei afla de ce este bine să investești într-un sistem de pergole retractabile, care este avantajul unui acoperiș retractabil din aluminiu și cât de versatile sunt, de fapt, niște pergole retractabile grație varietății de modele pe care le poți integra pe terasa casei tale.

Este pergola retractabilă o investiție profitabilă?

Nimic nu întrece frumusețea și valoarea spațiilor de locuit în grădină. Terasele nu fac excepție! Te-ai gândit să adaugi un acoperiș retractabil de terasa structurii casei tale? Cu atât de multe modele și opțiuni de materiale disponibile, este imposibil să nu găsești un sistem potrivit de pergola retractabila pentru a-ți transforma curtea casei.

Structura cu pergola retractabila este, într-adevăr, o investiție pe care trebuie să o gândești foarte bine. Costul unei pergole retractabile personalizate este determinat de materialul pe care îl alegi. În schimb, dincolo de costuri, pergola retractabila reprezintă un principal mod prin care tu te poți bucura în mod constant de spațiul amenajat în curtea casei tale.

Gândește-te doar la următorul aspect: investești o singură dată și te bucuri de pergola retractabila pe tot parcursul anului. În ciuda condițiilor meteo și indiferent de anotimp, poți petrece timp de calitate pe terasă, fără să îți fie prea frig sau prea cald.

Așa că, răspunsul este DA! Merită cu desăvârșire să faci o investiție pe termen lung, care te va mai și scuti de alte cheltuieli. O pergola retractabila poate însemna și economisirea banilor pentru recondiționarea exteriorului locuinței. Având în permanență un acoperiș de protecție care să împiedice uzura diferitelor structuri de pe terasă, te vei bucura de o longevitate a lucrurilor tale.

Tipuri de materiale folosite pentru pergolele retractabile

Lemnul este unul dintre materialele frecvent folosite grație frumuseții și a naturaleții sale, dar pot fi achiziționate și alte tipuri de materiale, cum ar fi PVC sau aluminiu, pentru a crea un spațiu cu caracteristici arhitecturale unice, care să te reprezinte.

Sistemele de pergole retractabile realizate din aluminiu metalic ușor sunt potrivite pentru cei care își doresc ca acoperirea teraselor să fie atât modernă, cât și minimalistă. Necesită mult mai puțină întreținere decât lemnul, se pot integra cu ușurință în orice stil de decor sau schemă de culori pe care o preferi, fiind în același timp și mult mai rentabilă din punctul de vedere al costurilor.

Merită să investești într-un acoperiș retractabil cu telecomandă?

Pergolele retractabile sunt extrem de versatile și eficiente din punctul de vedere al tehnologiilor folosite. Astăzi poți opta inclusiv pentru o pergola retractabilă cu acoperiș acționat printr-o telecomandă specială care poate regla lamelele pergolei, fără ca tu să fii în proximitatea imediată a acesteia.

Sistemele de pergole retractabile dispun de o mulțime de funcții pe care le poți personaliza așa cum ți se potrivește cel mai bine atât cerințelor de spațiu, dar și gustului personal. Cu ajutorul unui acoperis retractabil nu doar că sporești siguranța terasei, dar este și suficient de durabil încât să țină la distanță frigul și scurgerile de apă, grație construcției sale robuste.

Pergola retractabilă cu acoperiș din aluminiu oferă nu doar rezistență îndelungată, dar și garanția că te vei folosi de construcția ta exterioară în orice moment al anului. Partea cea mai bună este că nu există un moment anume în care poți opta pentru o astfel de structură din aluminiu.

Pergola retractabilă poate fi construită în orice anotimp, iar dacă apelezi la serviciul oferit de specialiștii Tende.ro, te bucuri și de montaj gratuit o dată cu achiziționarea pergolei. Altfel, este posibil ca genul acesta de construcție să nu fie rentabilă în anotimpurile mai friguroase, atunci când mâna de lucru este mai dificil de contractat pentru diferite construcții și amenajări.

Sisteme de acoperire: Pergole retractabile versus pergole bioclimatice

Pergolele bioclimatice fac parte dintr-o subcategorie a pergolelor retractabile. Acestea au o structură solidă, care poate fi închisă pentru a proteja grădina împotriva condițiilor meteorologice dure, cum ar fi furtunile de zăpadă, furtunile de ploaie și vânturile puternice.

În schimb, sistemele de pergole retractabile sunt utile atunci când ai nevoie de o structură modernă și ușor de acționat în timpul ploilor torențiale sau al vânturilor puternice, fără a avea prea multe dificultăți în a le deschide și închide.

Mulțumită caracteristicilor sale de proiectare, o pergola retractabilă poate fi acționată de la distanță cu ajutorul propriului smartphone sau printr-o telecomanda care acționează electric, deschizând și închizând complet acoperișul unei terase.

Pergole retractabile terase: modele de design pentru acoperirea spațiului exterior

Sistemul de pergole retractabile este excelent pentru spațiile interioare sau exterioare care trebuie să fie deschise atunci când nu sunt folosite. Cu două tipuri de acoperișuri disponibile, poți alege între panouri cu lamele din aluminiu care permit circulația aerului în timp ce sunt închise și țesătură arhitecturală care oferă rezistență maximă la căldură, umiditate și murdărie. În plus, țesutul său strâns crește rezistența și previne ruperea prin raporturile sale ridicate de protecție.

Ambele opțiuni oferă automatizare completă prin intermediul dispozitivelor de control de la distanță, cum ar fi smartphone-urile și tabletele. Astfel, diferența dintre aceste tipuri de copertine ține exclusiv de gustul tău și de viziunea pe care o ai în momentul în care alegi acoperișul potrivit pentru pergola retractabila.

Cât despre modele, atunci când alegi să lucrezi Tende.ro știi sigur că poți beneficia de stiluri diferite de proiectare care să se plieze perfect pe cerințele tale de stil și viziune arhitecturală. Te invităm, în continuare să faci cunoștință cu trei tipuri diferite de design pe care le poți solicita specialiștilor Tende.ro.

Pergola retractabila modernă

Pergola modernă este o structură elegantă care vine ca o completare a spațiului exterior de locuit. Cadrul din aluminiu oglindit de acoperiș, creează estetica industrială perfectă, cu coloanele solide care redau stilul unei construcții actuale.

Pergola retractabila contemporană

Structurile contemporane de pergole retractabile diferă într-o ușoară măsură de structurile pergolelor retractabile moderne. Principala diferență este dată de culorile alese, cât și de poziționarea stâlpilor de susținere. Acest tip de pergola retractabila este perfectă pentru o oază de relaxare, iar dacă adaugi și niște perdele fluide, vei adăuga o notă finală unei zone deja spectaculoase.

Pergola retractabila rustică

Atunci când cauți o modalitate de a readuce natura acasă, nimic nu întrece frumusețea și aspectul rustic al unei pergole retractabile de modă veche din lemn. Astfel de pergole retractabile pot fi folosite ca zone de luat masa sau zone de relaxare sub stele, cu vedere la spațiul verde care se întinde de o parte și de alta a construcției.

Descoperă oferta de pergole retractabile din aluminiu de la Tende.ro!

Pergola retractabila pentru terasă îți va oferi umbrirea, confortul și protecția suplimentară de care ai nevoie în zilele fierbinți de vară sau în serile friguroase de iarnă. Funcționalitatea unei pergole retractabile depășește orice limită impusă de temperaturile de afară!

În plus, cu ajutorul sistemelor de iluminat cu LED și de automatizare cu senzori solari, de vânt sau de temperatură vei beneficia de o experiența completă oferită de sistemele de pergole retractabile. Este timpul să alegi un sistem de acoperiș cu pergolă retractabilă marca Tende.ro!

AdSem.ro – Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, SEO

 

Comentarii