Carambolul din Păcurari: șofer beat, cu permisul suspendat și maşina plină de bere

joi, 22 iulie 2021, 01:59
2 MIN
 Carambolul din Păcurari: șofer beat, cu permisul suspendat și maşina plină de bere

El a intrat cu viteză mare şi fără nicio intenţie de frânare, în jurul orei 22:30, în maşinile staţionate la semafor.

Tânărul şofer care a provocat alaltăseară un accident rutier în Păcurari nu se află la prima încălcare gravă a legii. În aprilie, agenţii de poliţie au întocmit un dosar penal pe numele său după ce ar fi condus o altă maşină fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost prins atunci la volan cu o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul alcooltest. În momentul în care tânărului i-a fost întocmit respectivul dosar penal, poliţiştii ieşeni de la Secţia 1 (Alexandru) i-au reţinut şi permisul.

Marţi seara, bărbatul s-a urcat din nou băut la volan. În jurul orei 22:30, în timp ce circula pe şoseaua Păcurari, în intersecţia semaforizată de la Munca Invalizilor a provocat un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme, inclusiv cel pe care îl conducea. Din cauza alcoolemiei, conducătorul auto nu ar fi observat trei maşini oprite la culoarea roşie a semaforului şi s-a izbit într-o maşină marca Volkswagen staţionată regulamentar la semafor. Impactul puternic a creat o tamponare în lanţ, alte două autovehicule fiind implicate: un autoturism marca Volkswagen şi unul marca Skoda.

Un apel telefonic la 112 a alertat autorităţile cu privire la incident. La faţa locului au sosit de urgenţă mai multe echipaje de poliţie, dar şi o Ambulanţă. Echipajul medical a acordat primul ajutor în cazul a două persoane rănite. Agenţii de poliţie au efectuat controlul cu aparatul alcooltest al tuturor celor patru şoferi implicaţi, iar tânărul care a provocat accidentul a fost singurul depistat cu alcoolemie. El avea o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost ridicat de agenţi şi transportat la o unitate medicală pentru mostre de sânge, iar mai apoi a fost dus la secţia de poliţie pentru audieri. Astfel au descoperit poliţiştii că individul avea permisul de conducere suspendat ca urmare a cercetării în cadrul unui dosar penal din aprilie. Mai mult, în urma accidentului rutier, agenţii de poliţie au făcut căutări în autoturism, iar între scaunul şoferului şi scaunele din spate au găsit mai multe doze şi sticle de bere.

UPDATE: Astăzi, 22 Iulie, polițiștii Biroului Rutier Iasi au prezentat bărbatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iasi și instanței, aceasta din urma dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost reintrodus in arestul IPJ Iasi. Cercetările continuă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii