Care este codul secret pe care trebuie să-l strige soldații ruși care se predau

vineri, 01 aprilie 2022, 16:52
1 MIN
 Care este codul secret pe care trebuie să-l strige soldații ruși care se predau

Soldații ruși care se predau trebuie să strige cuvântul-cheie „Milion”, scrie, azi, The Times. Acest cod face referire la recompensa de cinci milioane de ruble – circa 55.000 de dolari – pe care Ucraina o acordă rușilor care încetează să se mai lupte pentru Putin.

The Times publică un infografic al asociației avocaților din Ucraina în care li se explică soldaților ruși ce trebuie să facă pentru a se preda.

Instrucțiunile baroului le arată, în rusă, soldaților că ar trebui să-și arunce armele, să ridice mâinile în aer și să strige „Mă predau”, plus codul „Milion”.

După invazia rusă, Oleksii Reznikov, ministrul apărării al Ucrainei, a oferit 5 milioane de ruble rusești și amnistie deplină pentru soldații ruși care s-au predat.

Documentul avocaților ucraineni le transmite prizonierilor de război li se „garantează” cei 55.000 USD, plus un telefon către cei dragi, pentru a-i informa despre starea lor.

Ministerul Apărării de la Kiev a declarat că unii dezertori ruși au început să se antreneze cu armata ucraineană pentru a lupta împotriva foștilor lor aliați, mai scrie The Times, preluat de defapt.ro

Comentarii