De Sănătate

Punem punctul pe știi

Cât de bun este spanacul congelat? Iată ce spune un celebru medic nutriţionist!

luni, 19 decembrie 2022, 18:12
1 MIN
 Cât de bun este spanacul congelat? Iată ce spune un celebru medic nutriţionist!

„Spanac proaspăt sau gătit? De la Popeye-marinarul toată lumea ştie că spanacul conţine fier. Însă fierul vegetal este utilizat de organism în proporţie de 3-10%, în timp ce fierul din produsele animale (ficat, carne, peşte, ou) are o biodisponibilitate de 25-30%.

Cum să creştem eficienţa fierului? Folosind suc de roşii, oţet sau zeamă de lămâie, mediul acid triplează absorţia! Fierul este stabil la temperatură înaltă, salata de spanac şi mâncarea de spanac au aceeaşi concentraţie în fier”, a explicat nutriţionistul Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.

„Pe lângă efectul antianemic, spanacul conţine pigmenţi cu acţiune antioxidantă şi efect anticancer a căror absorbţie creşte prin gătit. Spanacul preparat termic este de şase ori mai bogat în luteină, zeaxantină şi betaină faţă de frunzele proaspete!

Vă fereaţi de spanacul congelat sau în conservă? Aflaţi că este mai sănătos decât cel proaspăt, gătit cu sos de roşii şi un pic de ceapă”, a conchis Mihaela Bilic.

Bilic: În post, gătiţi ciorbe, tocăniţe, ghiveci de legume. Beţi apă cu lămâie, ceai verde. Faceţi pauze alimentare de 5 ore între mese 

Vezi mai multe detalii despre acest subiect pe dcnews.ro

Comentarii