De Business

Punem punctul pe știi

Câți bani s-au cheltuit pe litoralul românesc în vacanța de 1 Mai

marți, 03 mai 2022, 11:51
1 MIN
 Câți bani s-au cheltuit pe litoralul românesc în vacanța de 1 Mai

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează că litoralul românesc a primit peste 50.000 de turişti de 1 Mai şi că s-au cheltuit, în perioada 28 aprilie – 1 mai, circa 100 de milioane de lei.

”Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) anunţă, în urma consultărilor touroperatorilor specializaţi şi a partenerilor hotelieri, că în acest an, litoralul românesc a primit, cu ocazia mini-vacanţei de 1 mai, peste 50.000 de turişti. Estimările au fost depăşite, iar cifra este de departe peste cea din 2019, ultimul an ante-pandemie, când litoralul românesc a primit, în aceeaşi perioadă, circa 30.000 de turişti”, anunţă ANAT.

”Pe de altă parte, minivacanţa de 1 Mai reprezintă încă un pas foarte important de revenire la normalitate a turismului românesc. Cluburile de pe litoral, care, pe lângă Mamaia – Năvodari s-au dezvoltat şi în sudul rivierei româneşti a Mării Negre, au avut peste 7.000 de vizitatori. Cheltuiala medie / persoană a fost de 2.000 lei, care a inclus cazare, mese, transport precum şi biletele de intrare la evenimente”, adaugă ei.

Estimările ANAT sunt că pe litoralul românesc s-au cheltuit, în perioada 28 aprilie – 1 mai, circa 100 de milioane de lei.

Aflați amănunte de pe ziare.com.

Comentarii