Cauza morții peștilor la confluenţa Bahlui – Jijia: un fenomen meteo neaşteptat

luni, 03 august 2020, 01:58
1 MIN

În urma sesizărilor presei, după ce profesorul Silviu Gurlui a făcut publice imagini impresionante, Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a intervenit în acest weekend pentru a preleva probe de apă în vederea efectuării analizelor fizico-chimice, pentru a descoperi cauzele mortalităţii piscicole de la confluenţa cursului de apă Bahlui cu Jijia, la nodul hidrotehnic Chipereşti.

În urma deplasării pe teren a reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Iaşi şi a Laboratorului de Calitate a Apei, au fost identificate exemplare de peşti morţi, de mici dimensiuni, la limita albiei minore a cursului de apă Bahlui, precum şi în zonele cu vegetaţie specifică de pe malurile acestuia, din loc în loc, pe tronsonul cursului de apă cuprins între pod Sfântul Ioan – confluenţa râu Jijia.

Cititi si: Anchetatorii au fost acasă la audieri, la mezzosoprană. Au ieșit supărați foc

„Din rezultatele analizelor de laborator s-a constatat un nivel scăzut de oxigen. Având în vedere precipitaţiile înregistrate în cursul zilei de 30 iulie, produse local cu intensitate mai mare, urmate de scăderea bruscă a temperaturii, coroborat cu valorile reduse ale oxigenului din apă, au condus la înregistrarea locală a mortalitaţii piscicole“, au comunicat oficialii de aici.

Cititi si: Temutul pedofil ucigaş „Zeno“ din Marea Britanie, prins la o pensiune din Iaşi după o nouă agresiune

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Iaşi din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad au continuat şi ieri colec­tarea peştilor morţi din zonă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii