Ce a păţit actorul Florin Piersic Jr. la un spectacol jucat în provincie, la Buzău?

joi, 04 aprilie 2019, 19:25
2 MIN
 Ce a păţit actorul Florin Piersic Jr. la un spectacol jucat în provincie, la Buzău?

Experienţă neplăcută trăită de actorii Teatrului Nottara din Bucureşti, la Buzău, unde au mers cu piesa „Vestul Singuratic”. Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu şi Corina Dragomir au fost întrerupţi de public de mai multe ori şi apostrofaţi de spectatorii jigniţi de limbajul pe care îl folosesc personajele. Asta deşi afişul menţiona că piesa nu este recomandată persoanelor sub 14 ani. „Vestul Singuratic” este probabil cea mai bună piesă din repertoriul actual al Teatrului Nottara. Tocmai de aceea impresarul Radu Fefceac s-a gândit să ducă piesa la Buzău, într-o sală de 400 de locuri. Aceasta s-a jucat luni seară, iar o parte din publicul buzoian nu a fost foarte încântată de ideea şi dialogul piesei. Ba mai mult, unii sunt convinşi că varianta în română a piesei nu a rămas fidelă textului original.

Cu toate acestea, „Vestul Singuratic” se bucură de aprecierea criticilor de specialitate şi are în distribuţie unii dintre cei mai buni actori români din noul val. Mai mult, Florin Piersic Jr. a spus că a făcut rolul vieţii lui în această producţie, iar criticii îi dau dreptate. Piesa „Vestul Singuratic” are la bază textul lui Martin Mc. Donach, câştigător al unui Glob de Aur pentru cel mai bun scenariu cu „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Mai mult, textul s-a bucurat şi de o ecranizare, premiată cu Premiul „Osella de Aur” pentru cel mai bun scenariu.

Chiar dacă piesa nu este recomandată minorilor sub 14 ani, tocmai din cauza dialogului, mulţi buzoieni au mers la spectacol însoţiţi de copii. Apoi, au început să iasă pe rând din sală, „şocaţi” de replicile personajelor: „Cam după două treimi din piesă, din 400 de spectatori plecaseră vreo 70 – 80”, menţionează Fefceac pe Facebook.

Mai mult, un domn s-a ridicat în picioare şi a început să le vorbească direct actorilor: „Până când aveţi de gând să vă mai bateţi joc!?”. Cu un calm de apreciat, chiar dacă fusese întrerupt, Florin Piersic Jr. i-a răspuns, fără să iasă din rol: „Până la sfârşit!”. Iar sala a izbucnit în aplauze. Spectatorul nu se lasă: „Aceste nu este textul original, vă bateţi joc!”.

„După ce personajele îşi reintră în text, Coleman (Florin Piesic Jr.) strigă la un moment dat la Valene (Vlad Zamfirescu): „M***st c***cios şi virginist ce eşti!”. După care lasă o pauză scurtă şi spune din nou, fără a ieşi din rol: „TEXTUL ORIGINAL!”. Din nou sala e în delir, aplauze furtunoase, semn că încă mai există speranţă”, mai scrie Fefceac.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii