Ce se întâmplă, acum, cu minorele din Vama Buzăului abuzate de „prietenul” familiei

marți, 15 noiembrie 2022, 19:09
2 MIN
 Ce se întâmplă, acum, cu minorele din Vama Buzăului abuzate de „prietenul” familiei

Două copile au fost, practic, încredinţate, în weekend, chiar de către mama lor unui bărbat de 42 de ani, arestat în trecut pentru viol, pentru a merge la un grătar. Ulterior, acesta nu ar mai fi răspuns la telefon, femeia alertând autorităţile. Apelul la 112 a venit abia după 12 ore de la "dispariţia" fetiţelor. 

DGASPC Braşov a oferit mai multe informaţii legate de situaţia celor două minore şi a familiei, pentru DCNews.

"Minorele au fost preluate de către DGASPC Braşov şi se află, în continuare, într-un serviciu social al instituţiei, unde sunt incluse într-un program complex de psihoterapie. Totodată, specialiştii DGASPC Braşov, împreună cu reprezentanţii Primăriei Vama Buzăului, efectuează o anchetă social complexă, ce vizează atât condiţiile socio-materiale existente la domiciliul fetelor, cât şi garanţiile morale pe care le pot oferi părinţii. În funcţie de rezultatul acestei anchete, se va decide care este cea mai bună variantă pentru cele două minore: menţinerea acestora într-un serviciu social al DGASPC Braşov sau revenirea lor în familie", a transmis DGASPC Braşov pentru DCNews. Reamintim că cele două fetiţe, de 10 şi 12 ani, au fost găsite, sâmbătă, de poliţişti pe raza judeţului Prahova, bărbatul recunoscând că le-a violat.

"În urma emiterii alertei 'răpire minori' la nivel naţional, în cadru IPJ Prahova au fost instituite filtre şi dispozitive rutiere pentru depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei. În jurul orei 17,00, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti formată din ofiţeri de specialitate a oprit în trafic pe raza comunei Valea Călugărească, în satul Valea Nocovani, autoturismul dat în consemn. La volanul acestuia se afla bărbatul în vârstă de 42 de ani, împreună cu cele două minore. El a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri. Cercetările sunt continuare de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Braşov", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Mihaela Florescu.

Cititi articolul integral pe dcnews.ro

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii