Cei mai mulți olimpicii români medaliați cu aur provin de la privat, nu din învățământul de stat

luni, 18 iulie 2022, 10:57
1 MIN
 Cei mai mulți olimpicii români medaliați cu aur provin de la privat, nu din învățământul de stat

Cinci dintre cei șase componenți ai lotului olimpic de matematică și patru din cei cinci de la lotul de fizică – ambele echipe clasate pe locuri fruntașe la concursurile de săptămâna trecută – provin din învățământul privat, și nu din cel de stat, potrivit Edupedu.ro.

Mai precis, cei nouă performeri la matematică și fizică sunt elevii Liceului Internațional de Informatică București, liceu privat operat de rețeaua turcă de educație ”Lumina”.

La Olimpiada Internațională de Matematică 2022, echipa României a ocupat locul I în Europa și locul 5 la nivel mondial, transmite Edupedu. Performerii la matematică de la liceul privat sunt Robert Dragomirescu (aur), David-Andrei Anghel (aur), Andrei Moldovan (argint), Vlad – Titus Spătaru (argint), Radu-Andrei Lecoiu (bronz). Lor li s-a alăturat singurul olimpic de la un liceu de stat – Andrei Giovani Chiriță (argint) de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București.

La fizică, performerii de la Liceul Internațional de Informatică București sunt Andrei-Darius Dragomir (aur), Alexandru Momoiu (aur), Răzvan-Gabriel Marcu (aur) și George-Cristian Ardeleanu (argint), alături de Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european, potrivti Edupedu.ro.

 

Comentarii