Cel mai modern blindat al armatei ruse a fost făcut praf în Ucraina

miercuri, 11 mai 2022, 11:42
2 MIN
 Cel mai modern blindat al armatei ruse a fost făcut praf în Ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării a făcute publice, marţi, primele imagini cu momentul distrugerii „Spărgătorului” lui Putin, tancul cu cel mai modern blindaj din arsenalul Rusiei. 

Este cel mai modern şi performant tanc aflat în prezent în dotarea forţelor ruse. Ucrainenii au reuşit, la finalul săptămânii trecute, să distrugă un tanc T-90M, cunoscut şi sub numele de „Prorîv” („Spărgătorul”), cel mai modern şi performant tanc aflat în prezent în dotarea forţelor ruse, potrivit unui anunţ făcut sâmbătă de Ministerul britanic al Apărării. Marţi, ministerul Apărării de la Kiev a postat pe Twitter o înregistrare video în care este surprins momentul distrugerii „mândriei industriei ruseşti de tancuri”.

Ucrainenii susţin că tancul T-90M „Breaktrough” a fost eliminat de luptătorii apărării teritoriale din Harkov în apropierea localităţii Stary Saltiv, cu ajutorul unui lansator de grenade antitanc primit din partea Suediei. „Mândria industriei ruseşti de tancuri a fost distrusă de lansatorul de grenade antitanc portabil suedez Carl Gustaf. Mulţumim poporului suedez şi regelui pentru ajutor”, a scris Ministerul ucrainean al Apărării, într-un mesaj publicat pe Twitter, alături de imaginile cu blindatul rus distrus.

Tancul T-90M a fost prezentat prima oară în 2016. În jur de 100 de astfel de blindate sunt în prezent operaţionale în cadrul unor unităţi de elită ale armatei ruse, unele dintre ele implicate direct în invazia Ucrainei.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii