Cine este Gabriela Rîmbu, mezzosoprana din Iaşi care a încetat din viaţă la doar 52 de ani

duminică, 12 septembrie 2021, 14:44
2 MIN
 Cine este Gabriela Rîmbu, mezzosoprana din Iaşi care a încetat din viaţă la doar 52 de ani

Gabriela Rîmbu, mezzosoprană în Corul Operei Naţionale, în vârstă de 52 de ani, care a decedat la sfârşitul acestei săptămâni a activat în lumea muzicală din 1991. 

Ea şi-a început cariera în cadrul Corului Operei Naţionale Române Iaşi în urmă cu 30 de ani. Artista a absolvit Academia de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de compoziţie, muzicologie, pedagogie muzicală, teatru, specializarea Pedagogie muzicală în anul 1998. Ulterior, în 2009  la aceeaşi instituţie de învăţământ a absolvit specializarea de Canto clasic.

Cititi si: A murit mezzosoprana Gabriela Rîmbu. Ea făcea parte din Corul Operei Iaşi

În 2010 a urmat un master-class susţinut de mezzosoprana Viorica Cortez la IaşI, iar în 2011 a absolvit Master la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Interpretare muzicală, specializarea Canto clasic. Din repertoriul ei amintim: Jean Philippe Rameau: Les Indes galantes (Indiile galante), Wolfgang Amadeus Mozart: Răpirea din Serai, Le nozze di Figaro (Nunta lui Figaro), Cosi fan tutte, Die Zauberflöte (Flautul fermecat); Don Giovanni Gaetano Donizetti: Lucia di Lammermoor, Lîelisir dîamore (Elixirul dragostei), Don Pasquale, Vincenzo Bellini: Norma; Giuseppe Verdi: Il trovatore (Trubadurul, La Traviata, Un ballo in maschera (Bal mascat), Nabucco Aida Ernani, Rigoletto; Giacomo Puccini: Madama Butterfly, Tosca, La Boheme, Suor Angelica (Sora Angelica).

Lista completă a repertoriului abordat o găsiţi aici. De asemenea, mezzosoprana Gabriela Rîmbu a efectuat turnee în: Germania, Austria, Italia, Ungaria.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii