Cine trezeşte Politehnica ?

marți, 28 august 2018, 01:43
4 MIN
 Cine trezeşte Politehnica ?

Echipa a fost de nerecunoscut şi la Călăraşi, pierzând clar în faţa unei echipe debutante în Liga I. Lipsa determinării, erorile individuale şi pierderea busolei de către antrenorul Stoican au fost factorii principali care au dus la un nou eşec ruşinos în deplasare

 

 

Politehnica Iaşi a fost de nerecunoscut şi sâmbătă, în deplasarea de la Călăraşi, în care a pierdut clar duelul cu Dunărea. Ieşenii au rămas astfel pe loc retrogradant, cu o linie de clasament ruşinoasă.

Nimic nu a funcţionat pe malurile Dunării. Antrenorul Flavius Stoican a fost iarăşi neinspirat, echipa având sub comanda lui două victorii în ultimele 17 meciuri oficiale disputate! Uitând că succesul cu FC Botoşani, singurul din acest sezon, a fost datorat execuţiilor individuale ale lui Andrei Cristea şi nu prestaţiei de anasamblu a echipei, care a avut multe piese gripate, tehnicianul a păstrat la Călăraşi acelaşi prim “11” ca în disputa cu vecinii din nord, din etapa precedentă. Iar rezultatele s-au văzut repede. Flancul drept, gândit sută la sută de antrenor, care i-a adus în vară pe Rus şi Gallego, a fost extrem de vulnerabil. Pe stânga, Pîrvulescu, un alt jucător pe care Stoican îl agreează, nu a făcut vreun pas înainte, făcând un cuplu modest cu Sin, care nu mai are turaţia de anul trecut. Deci, ambele zone laterale au suferit încă din prima repriză, flancurile având probleme şi mai mari după pauză.

Nici în partea centrală lucrurile nu au stat bine, tandemul Mihalache – Frăsinescu, puternic altă dată, având mai multe erori, ce-i drept nefiind ajutat prea mult de cuplul Chelaru – Cioinac. Iar când ultimul a fost eliminat, echipa a pierdut, prin retragerea lui Flores, şi palidele sclipiri din atac, costaricanul fiind singurul care încerca să-l susţină pe Cristea.

Reducerea aproate de zero a periculozităţii ofensive ieşene nu a fost urmată de întărirea defensivei, antrenorul Dunării, Dan Alexa, dându-i mat lui Stoican prin introducerea lui Valentin Alexandru la pauză, când gazdele au trecut de la “4-2-3-1” la un modul tactic cu două vârfuri. Iaşul nu a reacţionat la mutare, lucru care a fost taxat rapid, în minutul 56, noul intrat defilând şi după apariţia schimbărilor de jucători, efectuate abia după deschiderea scorului. Nici înlocuirile Politehnicii nu au adus vreo umbră palidă de reviriment. Nici “copiii” lui Stoican, Petre şi Zaharia, nici Mimoun nu au putut să reducă măcar senzaţia de dezechilibru consistent existentă, astfel că pe final a apărut şi golul al doilea. Un gol meritat într-un meci în care Dunărea a dominat mai mereu şi a câştigat detaşat la şuturi cadrate (9-2) şi faze importante de poartă (6-3), gradul de periculozitate al ocaziilor gazdelor fiind mai ridicat.

A arunca vina eşecului clar, dur, ruşinos chiar, doar pe umerii antrenorului, care nu a reuşit, iarăşi, să-şi mobilizeze trupa şi a avut mai multe decizii tactice discutabile, reprezintă o mare eroare. Indiferent de cine e pe bancă, jucătorii nu pot explica gafele individuale incredibile comise, acestea apărând nu numai la fazele care au generat golurile. Mai ales că în faţă au avut fotbalişti fără ştaif, dar cu dorinţă! Capitol la care Iaşul suferă din plin în acest start de sezon! Problema e cine le poate (re)aduce jucătorilor ieşeni această foame de rezultate, de multe ori determinantă în stabilirea rezultatelor din Liga I. Iar dacă antrenorul, care a recunoscut că la Călăraşi s-a jucat foarte slab, nu mai găseşte mesajul potrivit pentru trezirea vestiarului, reacţia poate veni din interiorul lui.

În mod normal, jucătorii ar trebui să sufere că lumea a început să-i ironizeze, spunând că progresează, pentru că de la 0-4 şi 0-3 în precedentele deplasări au pierdut acum numai cu 0-2 şi că a început să se facă bancuri legate de momentul în care echipa va încscrie în afara Copoului. Sau să sufere pentru că antrenorul care i-a transformat pe mulţi din anonimi într-un soi de vedete e pus la colţ. Ori că pierd prime frumuşele.

Iar suferinţa poate aduce reacţie! O vedem luni, acasă, contra Chiajnei?

 

Poli-catalog

 

Rusu (4) – deşi nu a greşit la goluri şi a mai scos câteva şuturi, a fost nesigur în alte faze.

Rus (3,5) – depăşit cu regularitate, a făcut marcaj larg la primul gol.

Mihalache (4) – a ratat în minutul 34, a gafat în alte rânduri, cel mai tare în minutul 36, când l-a lăsat pe Mediop singur cu portarul.

Frăsinescu (4) – câteva intervenţii utile umbrite de unele erori.

Sin (4) – în regres evident în acest sezon.

Cioinac (3) – a fost eliminat în minutul 45, după ce a încasat două cartonaşe galbene.

Chelaru (4) – modest.

Gallego (4) – rătăcitor.

Flores (4,5) – câteva încercări fără efect.

Pîrvulescu (4) – nimic notabil.

Cristea (4,5) – a iniţiat momentele bune din prima repriză, fiind redus la tăcere în rest în condiţiile în care a fost izolat.

Petre (4) – nu a adus nimic nou.

Mimoun (4) – neintegrat.

Zaharia (4) – nu a reuşit să-l blocheze pe Kanda la golul doi.

 

 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii