De Business

Punem punctul pe știi

Cine va prelua conducerea Direcției Regionale Vamale Iași

marți, 01 martie 2022, 13:55
1 MIN
 Cine va prelua conducerea Direcției Regionale Vamale Iași

Marius Costache, șef adjunct al Biroului Vamal Albița, va prelua conducerea Direcției Regionale Vamale Iași, înlocuindu-l astfel pe Dănuț Bolohan, care a ocupat funcția de director al instituției din luna aprilie 2020.

Ordinul de numire a fost deja emis și ar putea ajunge chiar astăzi pe biroul noului șef al instituției, ori cel mai târziu mâine. Decizia vine odată cu preluarea structurilor vamale din ţară de către Autoritatea Vamală Română, care scoate vămile din administrarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Regionala are în subordine vămile județelor Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceava.

„Ordinul de numire a fost deja emis, îl așteptăm să ajungă. E devreme să vorbim despre obiectivele mele odată cu preluarea acestei funcții, deocamdată sunt la vama Siret, unde încercăm să gestionăm cât mai bine situația creată de războiul din Ucraina”, ne-a declarat Marius Costache.

Dănuț Bolohan a revenit la vechiul post, cel de șef al Biroului Vamal de Frontieră Iași.

„Ordinul meu a expirat la sfârșitul lunii trecute, pe 28 februarie, fiind prelungit anul acesta pe câte o lună, în contextul preluării vămilor de către Autoritatea Vamală Română. Eu m-am întors deja pe postul de șef al Biroului Vamal de Frontieră Iași, unde sunt titular. Așteptăm ordinul de numire pentru a vedea cine mă va înlocui”, ne-a spus Dănuț Bolohan.

Comentarii