Cîțu propune folosirea certificatului verde pentru accesul în restaurante

miercuri, 15 septembrie 2021, 18:37
1 MIN
 Cîțu propune folosirea certificatului verde pentru accesul în restaurante

Guvernul discută posibilitatea de a introduce certificatele Covid pentru ca restaurantele să poată rămâne deschise și când o localitate trece de incidența de 3 cazuri la mia de locuitori, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu într-un briefing de presă susținut la guvern. Decizia finală va aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Nu vreau să mai închidem activitățile economice peste 3 la mie. Ca să avem aceste activități trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri ca aceste activități să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Restaurantele pot să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Ideea de bază este că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședintei de Guvern.

Florin Cîțu a precizat că „cel mai târziu săptămâna viitoare se adoptă” decizia în acest sens, fiind discuții în care sunt implicate mai multe instituții, însă preferința sa este pentru folosirea certificatului verde. „Pot să vă spun care e preferința mea: nu vrem să închidem economia. Cât mai curând trebuie să venim cu o această decizie”, a mai spus el.

Întrebat dacă guvernul ia în discuție vaccinarea sau testarea obligatorie a medicilor sau a profesorilor, premierul a confirmat că autoritățile „merg în această direcție” și a subliniat că va fi introdusă cel puțin testarea periodică.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii