De Sănătate

Punem punctul pe știi

Computer tomograf nou şi modern la Spitalul de Neurochirurgie

Jumătate din cost este suportat de Consiliul Judeţean.

vineri, 29 decembrie 2017, 02:50
1 MIN
 Computer tomograf nou şi modern la Spitalul de Neurochirurgie

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a cum­părat un computer tomograf cu o valoarea de aproximativ 1,15 milioane de lei, furnizor fiind compania CORTECH MED SRL, cu sediul în Bucureşti. Achiziţia este foarte importantă pentru unitatea medicală în condiţiile în care vechiul tomograf a fost cumpărat din 2011 şi funcţionează şi în prezent, dar tehnologia acestuia este depăşită.

La momentul achiziţionării lui, spitalul folosea un CT cumpărat în 2003 şi care a fost între timp casat. 50% din valoarea aparatului este suportată de către Consiliul Judeţean Iaşi, în timp ce diferenţa o susţine din bugetul propriu Spitalul de Neurochirurgie.

Managerul unităţii medicale, dr. Lucian Eva, a precizat că un spital care are peste 100 de explorări de tip computer tomograf zilnic are nevoie în permanenţă de două CT-uri funcţionale, iar cel care există în prezent este suprasolicitat, şi din acest motiv a necesitat mai multe intervenţii pentru reparaţii de-a lungul anilor. Conducerea spitalului a mai precizat că intenţionează în 2018 să schimbe şi CT-ul vechi, pentru a avea două astfel de aparate moderne şi funcţionale în permanenţă.

 

 

Comentarii