Consilierii decid azi când vor intra în vigoare noile preţuri ale biletelor CTP

miercuri, 27 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Consilierii decid azi când vor intra în vigoare noile preţuri ale biletelor CTP

Consilierii locali se vor reuni astăzi într-o nouă şedinţă. Pe ordinea de zi a plenului au fost incluse aproape 60 de proiecte de hotărâre. Unul dintre cele mai importante proiecte face referire la modificarea deciziei anterioare a plenului cu privire la schimbarea politicii tarifare a CTP. Noua hotărâre este menită de a clarifica momentul în care vor intra în vigoare noile preţuri. 

Astfel, biletele cu o călătorie şi cu două călătorii vor fi scumpite începând cu luna septembrie (până la 2,5 lei şi, respectiv, 5 lei), la fel ca în cazul tichetelor cu reduceri pentru elevi şi studenţi. În schimb, de la 1 iulie, va intra în vigoare cea mai mare parte a noului plan tarifar, inclusiv abonamentul unic de 80 lei. Printre altele, Consiliul Local (CL) va mai aproba calendarul evenimentelor pentru lunile iulie şi august (opt manifestări ce beneficiază de o finanţare totală de la bugetul local de aproape un sfert de milion de lei), alocarea de fonduri pentru o serie de evenimente sportive (170.500 lei) şi încheierea unui acord de parteneriat cu Uniunea Scriitorilor Iaşi privind editarea revistei „Convorbiri literare” (200.000 lei).

Totodată, Primăria va încheia un parteneriat cu un operator de telefonie mobilă pentru implementarea unui proiect pilot de Wi-Fi în spaţiile publice, cea mai importantă zonă fiind cea a parcului din faţa Teatrului Naţional. Un proiect de interes vizează implementarea unui sistem inteligent de închiriere biciclete, iniţiativa provenind din mediul privat. Firma Atelierele Pegas SRL va pune la dispoziţia ieşenilor 150 de biciclete şi 50 de staţii, întreg sistemul fiind gestionat online şi prin intermediul unei aplicaţii telefonice. Două proiecte de hotărâre fac referire la atribuirea de locuinţe construite prin ANL şi, respectiv, din fondul locativ al municipiului. Dintre cele aproape 60 de proiecte, 15 iniţiative fac referire la aprobarea de planuri urbanistice zonale. Acestea prevăd în special construirea de blocuri, circa 30 la număr, în zone precum Nicolina, Bucium, Manta Roşie, Tudor Vladimirescu, Moara de Vânt, Centru, Tătăraşi şi Galata. 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii