Crimă îngrozitoare în dormitorul conjugal în toiul nopţii. Începe judecata

marți, 20 iulie 2021, 02:01
2 MIN
 Crimă îngrozitoare în dormitorul conjugal în toiul nopţii. Începe judecata

Un ieşean de 54 de ani a fost trimis în judecată pentru o crimă săvârşită în octombrie 2020. În urma unui conflict spontan, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, bărbatul din Leţcani şi-ar fi lovit concubina până a rămas fără suflare. Reţinut şi apoi arestat, ieşeanul a fost trimis recent în judecată.

Bărbatul, de loc din satul Cogeasca, a fost trimis în judecată pe 15 iulie, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Romică Chitaru, conform unui rechizitoriu întocmit de procurorii ieşeni în noiembrie 2020, s-ar fi aflat în noaptea dintre 29 şi 30 septembrie, în locuinţa sa din Cogeasca alături de concubina sa. Fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, între cei doi s-ar fi iscat un conflict spontan, care a dus la o ceartă de proporţii în miez de noapte. Din cauză că cearta ar fi luat amploare, alcoolul l-ar fi făcut pe bărbat să nu mai gândească limpede, încercând mai apoi să îşi potolească concubina cu o bătaie zdravănă.

Din rechizitoriu reiese că Romică Chitaru i-ar fi aplicat concubinei mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona corpului şi capului. Intensitatea loviturilor primite de femeie i-au provocat mai multe leziuni grave, precum un traumatism abdominal cu contuzie, dilacerare hepatică şi hemoperitoneu. Fiind şi ea sub influenţa băuturilor alcoolice, având o intoxicaţie etilică acută de 4‰, loviturile zdravene primite i-au provocat o serie de leziuni care au condus la moartea femeii.

În urma acestui eveniment, un apel telefonic la 112 a anunţat autorităţile cu privire la incident. La faţa locului s-au prezentat, de urgenţă, echipaje medicale din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, dar şi poliţişti din cadrul IPJ Iaşi. Medicii ajunşi la faţa locului au încercat să îi acorde victimei îngrijiri medicale şi au aplicat procedura de resuscitare, însă fără succes, iar la scurt timp a fost declarat decesul. Ulterior, Romică Chitaru a fost luat pe sus de către oamenii legii, iar în curând va începe judecarea sa.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii