COMUNICAT DE PRESA

Cristian Stanciu, PSD: Nimic nu mai contează pentru liberali, e an electoral !

luni, 19 august 2019, 19:41
3 MIN
 Cristian Stanciu, PSD: Nimic nu mai contează pentru liberali, e an electoral !

Cristian Stanciu, Liderul grupului de consilieri județeni PSD Vicepreședinte al Organizației Judeţene PSD Iași  a trimis redacției ZDI un comunicat de presă pe care vi-l prezentăm în rândurile de mai jos:

Atacurile disperate, dar concertate, ale liberalilor din Iași asupra obiectivelor strategice ale Iașului reprezintă, de fapt, atacuri asupra comunității ieșene, inclusiv asupra votanţilor PNL. Nu oamenii sunt în centrul atenţiei, nu proiectele de dezvoltare sunt în centrul atenţiei, ci faptul că liberalii sunt în an electoral. Liberalii au primit ordin să iasă la bătaie și să pună la pământ orice activitate administrativă care aduce beneficii comunităților noastre. Astfel se explică încercarea constantă și tot mai agresivă de compromitere a Masterplanului drumurilor județene și a Proiectului de dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași.

În sondajele de opinie acestea sunt obiectivele  de cel mai mare interes pentru ieșenii din mediul rural și, respectiv, din municipiul Iași. Amintesc liberalilor faptul că atât Masterplanul drumurilor județene cât și Proiectul de dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași au fost susținute, optimizate şi votate unanim atât de PSD cât şi de PNL în mandatul 2012-2016. Grav este că liberalii, printr-un mecanism simplu, utilizând informații furnizate de oameni susţinuţi de către PNL din interiorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi din interiorul RA Aeroportul Iaşi, le deformează şi le aruncă în ventilatorul public, generând compromiterea celor două proiecte de importanţă majoră pentru judeţul nostru. Scopul este unul evident politic, în încercarea de a decredibiliza rezultatele activităţii din mandatul PSD la conducerea judeţului (2016-2020). Când erau la putere, preocuparea exclusivă a liberalilor ieșeni era pentru cultul personalității liderului, pentru confiscarea în interes personal a proiectelor și obiectivelor strategice ale județului, dar și pentru angajarea în structurile Consiliului Judeţean Iași a celor folosiţi astăzi pentru furnizarea informaţiilor din interior.  

Chiar și așa, atitudinea PSD Iași a fost una constructivă în ceea ce privește proiectele importante ale judeţului. Am criticat, dar niciodată nu am blocat. Mărturie stau toate procesele verbale de ședință ale Consiliului Județean din mandatul anterior, când PSD Iași a venit cu soluții și amendamente de îmbunătățire a proiectelor fără a le ataca, așa cum fac acum liberalii.  Din nefericire pentru ieșeni, liderii actuali ai PNL Iași caută întâi să blocheze și, de fapt, simulează că ar critica, fără a aduce absolut nimic constructiv. Au o calitate remarcabilă, aceea de agitatori politici.

Întrebările, departe de a fi retorice, sunt: care este percepţia companiilor aeriene când văd scandalul continuu de la Aeroportul Iaşi, scandal care ţine de 3 ani şi care este percepţia potenţialilor participanţi la licitaţia pentru Axa 1 Iaşi – Suceava din Masterplanul drumurilor judeţene, când la orice subiect legat de refacerea drumurilor judeţene, scandalul este cât “Casa pătrată” în Consiliul Judeţean?   PS: Au existat discuţii cu 10 primari PNL, care şi-au arătat disponibilitatea de a-l susține pe candidatul USR-Plus la alegerile prezidențiale. Această informație  are aceeași credibilitate ca şi cea referitoare la cei 10 primari PSD, așa zis interesați de trecerea la PNL, lansată în spaţiul public de către liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, ca să aibă ce raporta la centru şi pentru a obţine acordul de candidatură la şefia Consiliului Judeţean Iaşi.  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii