De Business

Punem punctul pe știi

Cum a ajuns Craiova prima destinație turistică din lume de Paști

vineri, 29 aprilie 2022, 12:04
2 MIN
 Cum a ajuns Craiova prima destinație turistică din lume de Paști

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, se laudă într-o postare pe Facebook că orașul pe care îl administrează s-a clasat pe primul loc în topul destinațiilor europene de Paște, înaintea unor mari orașe europene.

Clasamentul a fost realizat pe baza unui sondaj online pe portalul European Best Destinations, un site de călătorii care promovează cultura și turismul în Europa, cu sediul în Bruxelles.

Cum a fost posibil ca un oraș puțin vizitat de turiști străini, cum e Craiova, să fie pe primul loc în preferințe în locul unor destinații cu tradiție precum Roma, Paris sau Viena?

Bogdan Oprea, cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și autorul unui volum despre fake news și dezinformare, a oferit o posibilă explicație.

„Abia acum vezi cu ochiul liber amploarea utilizării fabricilor de troli și boți din politica românească! (…) În lipsa menționării metodologiei de realizare a clasamentului pe website-ul care a publicat topul, EuropeanBestDestinations.com, l-am căutat și nu-l găsesc nicăieri, și fără publicarea listei votanților pentru a permite verificarea transparentă a autenticității și originii semnatarilor, oricine înțelege cum funcționează dezinformarea și manipularea online pune la îndoială acest moment ieftin și provincial, de-altfel, de marketing politic”, a scris Bogdan Oprea.

Expertul a arătat că la o simplă căutare pe Google a noțiunii „buy signatures for a petition”, de exemplu, printre primele rezultate apar și platforme care, pentru 75,99 de euro, oferă 1.000 de semnături false la o petiție pe Change.org, una dintre cele mai populare platforme de petiții din lume.

Aflați amănunte de pe presshub.ro.

Comentarii