Cum a ajuns Romarm să joace electoral pentru ministrul Virgil Popescu

joi, 11 august 2022, 11:10
1 MIN
 Cum a ajuns Romarm să joace electoral pentru ministrul Virgil Popescu

Romarm, joc electoral pentru Virgil Popescu. Compania aflată sub autoritatea Ministerului Economiei trebuie să investească două milioane de euro în construcţia unei hale în care ar urma să funcţioneze fabrica de asamblare a armelor Beretta. Această investiţie reprezintă o obligaţie de offset pentru Romarm, rezultată în urma vânzării a 25.000 de pistoale Beretta către Poliţia Română.

Dar, de aproape un şi jumătate proiectul, a fost tergiversat pentru că Ministerul Economiei, sub conducerea lui Virgil Popescu, Claudiu Năsui şi Florin Spătaru, nu a alocat banii pentru investiţie. În cazul în care Romarm nu respectă obligaţiile de offset, riscă fie inclusă pe lista neagră a companiilor de armament a Oficiului de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială. O astfel de decizie ar duce la îngroparea definitivă a industriei de apărare româneşti. 

Defapt.ro a dezvăluit că Romarm, sub tutela directorului general Gabriel Ţuţu, a cumpărat în vara anului 2020 o cantitate de 25.000 de pistoale Beretta pe care le-a revândut Poliţiei Române. Valoarea contractului a fost de 40,75 milioane de lei, echivalentul a peste opt milioane de euro. În urma acestei afaceri, Romarm a rămas cu un profit de câteva sute de mii de euro, dar şi cu obligaţia de offset. Adică, să reinvestească o parte importantă din valoarea contractului în industria de apărare românească.

Conform Acordului de Offset, Romarm trebuia să găsească un spaţiu adecvat în care să instaleze liniile de asamblare a armelor Beretta. Totodată, Beretta se obliga să specializeze un număr de 150 de persoane care urmau să lucreze în noua fabrică.

Cititi mai multe pe defapt.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii