Cursele de pasageri din satele judeţului nu vor mai putea intra în municipiul Iaşi

miercuri, 09 martie 2022, 02:59
2 MIN
 Cursele de pasageri din satele judeţului nu vor mai putea intra în municipiul Iaşi

Staţiile pentru capetele de linie ale operatorilor judeţeni urmează să fie stabilite împreună cu Primăria municipiului, ne-au explicat cei de la Consiliul Judeţean. Amenajarea acestor staţii de unde navetiştii vor trebui să urce în autobuzele şi tramvaiele CTP este primul pas al proiectului, dar încă nu e clar când va fi făcut.

Un anunţ făcut ieri pe Facebook de primarul comunei Dobrovăţ a stârnit valuri până la vârful instituţiilor administraţiei locale din municipiul Iaşi. „Tocmai ni s-a comunicat că toate autobuzele de transport persoane din rural nu vor mai fi primite în oraş, urmând a li se face staţii unde călătorii să coboare pentru a fi preluaţi de mijloacele de transport în comun municipal”, a scris Cătălin Martinuş.

El s-a arătat îngrijorat de faptul că elevi şi navetişti ar trebui „să aştepte în ploaie sau în zăpadă şi frig până apare vreun mijloc de transport şi eventual schimbând trei variante de transport până ajung la şcoală. O mare bătaie de joc. Încă nu este târziu. Încă ne putem opune. Trebuie să ne unim toţi cei interesaţi”, îşi încheie primarul mesajul.

Dacă la Primărie şi la Compania de Transport Public nu se ştia ieri nimic de o sistare a accesului curselor intrajudeţene în municipiul Iaşi, lucrurile s-au lămurit la CJ. „Consiliul Judeţean elaborează în prezent un program de transport pentru următorii şase ani. Acesta va corela nevoile călătorilor din judeţ cu infrastructura din municipiul Iaşi, dar şi cu planurile de modernizare a transportului public implementate de Asociaţia Metropolitană de Transport Public Iaşi. Staţiile pentru capetele de linie ale operatorilor judeţeni urmează să fie stabilite împreună cu Primăria municipiului. Suntem deocamdată în etapa în care căutăm cele mai bune soluţii, astfel încât să punem la punct un plan de transport judeţean eficient. Scopul nostru este să putem oferi servicii de calitate pentru toţi ieşenii care călătoresc ocazional sau fac naveta în municipiul Iaşi”, ne-a transmis Biroul de Comunicare al CJ la solicitarea noastră.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii