De ce armata Rusiei pierde teren pe frontul din Ucraina

luni, 12 septembrie 2022, 14:07
1 MIN
 De ce armata Rusiei pierde teren pe frontul din Ucraina

Explicaţii pentru dezastrul rusesc: moralul este la pământ, explică mai mulţi analişti militari. De cealaltă parte, forţele ucrainene sunt extrem de motivate să lupte. 

Peste 75% din populaţia Ucrainei susţine până la capăt, cu riscul oricăror pierderi, bătălia pentru independenţă şi integritate teritorială – arată un studiu al Universităţii Oxford publicat azi de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Pe lunga listă a motivelor pentru care soldaţii ruşi nu mai vor să se lupte se află:

voluntarii din armata rusă sunt din regiuni sărace, care s-au înrolat pentru bani, dar nu se aşteptau să lupte într-un război atât de brutal. Mulţi vor să plece – ceea ce legea le permite, câtă vreme nu a fost declarată starea de război – dar sunt blocaţi de ofiţerii ruşi. În plus, apar informaţii că salariile încep să vină tot mai târziu.

Încă din 4 septembrie, ministerul britanic al Apărării scria: „Forţele ruse din Ucraina ontinuă să sufere din cauza problemelor de moral şi de disciplină. Pe lângă oboseala generată de lupte şi de pierderile mari, problemele cu salariile reprezintă una dintre principalele nemulţumiri ale soldaţilor ruşi”. Institul de Studii ale Războiului a punctat în această dimineaţă persistenţa acestei probleme.

Cititi mai multe pe defapt.ro

 

Comentarii