De ce stă Mihăiţă cu ochii spre Ardeal, deşi nu-i pasă deloc de autostradă sau alianţa vestului

miercuri, 12 decembrie 2018, 02:50
2 MIN
 De ce stă Mihăiţă cu ochii spre Ardeal, deşi nu-i pasă deloc de autostradă sau alianţa vestului

Cele mai proaspete ştiri de pe fronturile taberelor din partidoi spun că va fi o mare cumpănă pentru tabăra Dragnea&comp la proxima moţiune de cenzură ce va fi votată în parlament, în câteva zile, aceasta fiind depusă ieri de liberali. 

Motivul ar fi acela că o mare parte a parlamentarilor partidoiului din Ardeal, adicătelea vreo 20 de bucăţi deputaţi şi senatori, ar urma să treacă la partiduleţul lui Ponta, totul cică la ordinele lui Rus şi Dâncu, dar şi al altora, şi deci să voteze moţiunea pentru schimbarea lui tanti Veorica. Lucru care va însemna, practic, sfârşitul sultanatului teleormănean. Dar nu asta voiam neapărat să vă spunem, ci faptul că premarele Mihăiţă de la Iaşi stă cu ochii pe chestiunea asta ca pe butelie, socotelile privind viitorul lui politic, care nici nu ar mai fi de băgat în seamă dacă nu găseşte până la alegeri un partid cât de cât, fiind legate de Ponta şi Jakob Ban, aşa cum v-am mai spus noi aicea.

Problema cea mare, de care Mihăiţă pare să nu aibă încă habar, este însă că, dacă opoziţia va avea la Iaşi un singur candidat, atunci, aşa cum cobeşte deja amicul Archibald Tănase, actualul premare poate să se retragă deja pe dealul Galatei, la crescut pe ăla micu’, din iunie 2020 încolo. De ce, amice? Păi, vorba lui Archie, spuneţi şi voi un proiect cu care să iasă Mihăiţă la interval, în afară de înjurat pe Dragnea?

Îl recunoaşteţi? Măricel îl voia şef la Aeroport. Noroc că omul n-are facultate. Norocul nostru.

Vă mai amintiţi de nea Mitică Rebegea, fost şef al Aeroportului pe vremea când de acolo decolau trei avioane pe săptămână? Cum care? Cel pe care nea Măricel, şeful de la Cejău, îl voia director plin mai an, deşi omul nu rupe ca limbi străine decât olecuţă de rusă, dar până la urmă nu s-a putut pentru că personagiul nu avea facultate, aşa cum cer reglementările.

Ei bine, iată-l pe nea Mitică ieri, la dezvelirea avionului Yak de la palat, în elementul lui lângă această piesă de muzeu cu origini răsăritene. Este că îl prinde la fix albastrul?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii