De Sănătate

Punem punctul pe știi

Dr. Ionela Manole: Nu trebuie să ne speriem la absolut orice înțepătură de căpușă. Atenție la următoarele situații!

marți, 16 mai 2023, 19:25
1 MIN
 Dr. Ionela Manole: Nu trebuie să ne speriem la absolut orice înțepătură de căpușă. Atenție la următoarele situații!

Dr. Ionela Manole, medic primar dermatovenerologie, a fost invitată la emisiunea Pastila de Frumusețe, de pe  DC News, DC Medical și Spectacola, unde a vorbit despre înțepăturile de căpușă în sezonul cald. 

Medicul a spus că nu trebuie să ne speriem la orice mic semn și există un ghidaj în sensul acesta, anumiți pași de urmărit.

„Dacă ne gândim la alte probleme, vine vara, ieșim afară, în parc, la aer liber, asta înseamnă că putem intra în contact cu nenumărate insecte, țânțari, păianjeni, căpușe. Nu trebuie să ne speriem la absolut orice înțepătură de căpușă, dar evident că dacă sesizăm acest lucru e bine să ne adresăm cât mai repede unui medic care va ști să evalueze foarte bine situația și va ști ce recomandări să ofere fiecărui pacient în parte.

Există riscurile asociate înțepăturilor de căpușă, însă nu orice căpușă poate determina riscuri majore și atunci medicul este cel care poate să ghideze foarte bine și să hotărască în ce măsură e nevoie de de investigații suplimentare sau eventual tratament.

Sunt situații în care căpușele rămân atașate de piele și e nevoie de un medic sau un cadru medical care să ajute la îndepărtarea acesteia, să analizeze evoluția locală a zonei și să hotărască în ce măsură e cazul să administreze un tratament.”, a spus Dr. Ionela Manole.  

Interviul video, pe dcnews

Comentarii