Drum judeţean surpat din cauza unui bloc fără canalizare

Este cazul blocului de la intrarea în Breazu, problema fiind dezbătută în şedinţa CJ de ieri.

miercuri, 29 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Drum judeţean surpat din cauza unui bloc fără canalizare

Două proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei CJ de ieri, ambele legate de starea drumurilor din judeţ, au stârnit discuţii între consilieri şi şeful DJADP, Sorin Babliuc. Deszăpezirea rămâne sub semnul întrebării, deşi vicepreşedintele Romeo Olteanu – care a condus şedinţa în locul lui Maricel Popa – susţine că se va putea interveni punctual, „pe coduri“ (meteo, n.r.), fără a fi nevoie de anunţ de licitaţie sau de alte proceduri.

Consilierii liberali au susţinut că e imposibil de ocolit procedurile dacă suma pusă la bătaie depăşeşte pragul de 30.000 de euro. „Or, ce activitate de deszăpezire costă atât de puţin? Câţi kilometri de drum pot fi deszăpeziţi cu banii ăştia?“, a întrebat liberalul Marius Dangă. Vicele Olteanu a anunţat, optimist, că judeţul va avea un contract semnat cel mai târziu pe 22 decembrie. Dacă, pentru deszăpezire, s-au alocat în final 6 milioane de lei, în celălalt proiect s-au făcut „economii“ din nerealizarea unor lucrări. „Nu ţinem ritmul şi nu reuşim să ne facem planul la realizarea reparaţiilor de drumuri şi poduri“, a declarat Romeo Vatră, liderul grupului PNL. El a atras atenţia că o secţiune de drum de la Breazu s-a surpat şi nu va mai putea fi reparată anul acesta. „Nu mai durează mult până când o să avem o mare problemă cu traficul rutier“, a adăugat el.

Şeful Direcţiei Drumurilor Judeţene a recunoscut că „acolo este o mare problemă, o alunecare cauzată de blocul aflat pe partea dreaptă în sensul de coborâre, care nu are canalizare, scurgere pentru apele pluviale. Nu ştim cum a primit autorizaþiile, dar scurgerea vine pe sub drumul judeţean şi se varsă într-o râpă din apropiere“. Sorin Babliuc a spus că s-a intervenit şi anul trecut, dar problema s-a acutizat. Vicepreşedintele Olteanu a precizat însă că situaţia se va remedia odată cu construirea axei rutiere Iaşi – Suceava, răspuns care nu l-a mulţumit pe deplin pe Romeo Vatră.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii