Duhul malefic al Antenei 3 bântuie TVR

marți, 29 mai 2018, 01:50
1 MIN
 Duhul malefic al Antenei 3 bântuie TVR

Nomenclatura securistă continuă să-şi facă nestingherită mendrele în România zisă nouă. Iar PSD se îngrijeşte ca lucrarea lor să rămână neatinsă de vremi. Semn că adagiul "la vremuri noi, tot noi" este mai actual decât oricând. 

Bătrânul securist Dan Voiculescu, învins în mod miraculos, dar trecător de către DNA, pare să trăiască pentru a se răzbuna şi a fi iarăşi ce-a fost. Nu vă lăsaţi seduşi de tăcerea lui aparentă! Diabolicul personaj roade precum carii în grinda fragilă a statului român. Semn că tânăra democraţie românească nu trebuie să-şi caute duşmani în afară. Fanarioţii novisimi se îngrijesc să ne macine energiile în bătălii cu ţinte false, să demonstreze că nu suntem compatibili cu standardele civilizaţiei, că trecutul ne bântuie ca o fantomă ori că ţărişoara trebuie salvată de invazia Occidentului.

Un veritabil carusel media e pus să lucreze zilnic, când la vedere, când subliminal, pentru a induce în subconştientul colectiv dileme, nelinişti ori frici cu privire la viitorul nostru în lumea europeană, în care am făcut doar câţiva paşi, lesne reversibili. În trustul său media, personajul aplică sistematic învăţăturile maeştrilor dobândite în universităţile manipulării securiste. Unii s-au iluzionat că încarcerarea sa va aduce după sine declinul toxinei mediatice numită Intact. Eroare! Personajul a renăscut din propria cenuşă cu sprijinul PSD şi a reuşit să se lăbărţeze, acaparând o bună parte din TVR. Puţini au remarcat faptul că Voiculescu a devenit patronul din umbră al televiziunii publice. Iar pentru aceasta nu trebuie să cheltuieşti niciun  ban; e destul că TVR a fost pusă cu totul sub piciorul prietenului Dragnea. Pentru asta am fost noi contribuabilii scutiţi de modica taxă pentru TVR şi radioul public: ca să nu mai avem nicio pretenţie cu privire la politica lor editorială. Doar plăteşte PSDragnea din puşculiţa proprie, iar pionul trimis la înaintare este simpaticul şi aparent nevinovatul Ionuţ Cristache. Prea tânăr, cum ar crede unii naivi ca să fie atât de ticălos. Format în laboratoarele trustului, junele a fost expediat încă de la începuturile nebuloase ale erei Dragnea să-şi valorifice abilităţile dobândite în subteran. De luni până vineri, într-un interval de maximă audienţă, Antena 3 emite pe frecvenţa TVR, în emisiunea intitulată, cum altfel!, România 9. Ceea ce nu spune explicit junele mercenar este că tot noi, cei de la Voiculescu citire, noi cei de ieri, de azi şi de mâine, înlănţuiţi într-o sarabandă ameţitoare, facem o nouă revoluţie: fiscală, politică, juridică, strategică etc. Nu visează mulţi români "încă o revoluţie", ca singură soluţie? Iată, o avem pe tavă, ca împlinire a aspiraţiilor populare! Distrugem sistematic "statul paralel" şi demascăm "binomul", pentru a reda românilor uituci statul "autentic" înapoi. Statul epurat de influenţe aşa zis malefice, pomadat şi predat la cheie lui Dragnea şi compania. Nimic mai simplu  decât să le torni oamenilor seară de seară în urechi otrava că aşa se naşte România nouă. Puţini români au cunoştinţe ori sunt dispuşi să înţeleagă că această megaescrocherie mediatică vine direct din laboratoarele secrete ale bolşevismului, care, între anii 1944-1948, a distrus sistematic încrederea în instituţiile statului, a demonizat separarea puterilor în stat, justiţia şi partidele istorice, sub pretextul că edifică o Românie nouă. V-aţi întrebat de ce nu România 7 sau 8? Desigur, pentru că nu rimează. Reţeta securisto-bolşevică a emisiunii este evidentă pentru orice român care are cunoştinţe istorice şi convingeri civice rezonabile.

Pentru a asigura efectul manipulator, junele Cristache joacă rolul mediatorului simpatic, dispus la dialog. Nu altfel procedează Gâdea la televiziunea-mamă. În plus, Cristache are un uşor aer naiv, de licean. Totul e ticluit cu dichis. Pentru consistenţă, tribuna dezbaterii e populată cu personaje dintre cele mai diverse, din care unele cu scaun la cap şi convingeri autentic democratice. Nu e decât o tactică de învăluire, pentru că în realitate, direcţia de gândire/ manipulare este asigurată de către grupul bătrânilor ziarişti din şcoala comunistă – maeştrii, nu-i aşa! – Cornel Nistorescu, Ion Cristoiu, Sorin Roşca Stănescu ori cei mai noi, din grupul DC News, afiliat Antenei 3. Nu lipsesc nici ceilalţi angajaţi sau emuli ai Antenei 3, precum penibilul fost actor, azi slugoi prea supus Mircea Diaconu, sociologul de curte Marius Pieleanu, negurosul Dan Andronic, trimisul Antenei 3 în Parlament, aşa zisul copil teribil Liviu Pleşoianu, dar şi revoluţionarul lucrativ Mircea Dinescu ori – bomboana pe colivă – Adrian Năstase, adică cel mai corupt premier pe care l-a avut vreodată România. Aceştia sunt pedagogii de şcoală nouă, care dau lecţii românilor seară de seară. Îl aşteptăm şi pe "independentul" Tudorel Toader, care va veni negreşit, pentru a completa, apoteotic, galeria.

Cum s-a ajuns la situaţia revoltătoare ca un trepăduş de la Antena 3 să facă politica grupurilor oculte seară de seară şi la o oră de maximă audienţă? Cum e posibil ca TVR să ajungă o modestă filială a Antenei 3? Desigur, în România nouă (9) a lui Dragnea – se resemnează prea mulţi compatrioţi -, totul este posibil, chiar şi/sau mai ales tăcerea complice a celor mulţi. Sau a celor puţini, care preferă să nu vadă. Pentru că e cât se poate de sigur şi de comod să taci. Dar tăcerea dobândită prin neimplicare/ manipulare este calea verificată de istorie, care duce la anihilarea civismului şi a dreptului de a spune "nu". România 9 a lui Voiculescu/ Antena 3/ Ionuţ Cristache este o provocare perfidă care ar putea să aibă un singur efect benefic: să ne trezească la realitate şi să-i demantelăm mecanismele. Adică ceea ce eu doar am schiţat în aceste rânduri.

Mihai Dorin este istoric şi publicist

Comentarii