Elemente de decor pentru o baie plină de culoare (P)

luni, 27 iunie 2022, 19:28
3 MIN
 Elemente de decor pentru o baie plină de culoare (P)

Te-ai săturat de baia ta monocromă și îți dorești un strop de culoare? Sau poate un element decorativ inedit? O schemă bună de culori și elemente de decor unice pentru baie, sunt esențiale pentru a crea aspectul, senzația și designul dorit. De la gresie și faianță, la articole sanitare și accesorii, fiecare element va crea un aspect unic. Adăugarea culorii în baie, va ridica aspectul întregii case.

Asociază caracteristicile de accent cu tonuri profunde

Gresia și faianța reprezintă principalele elemente decorative care pot schimba aspectul unei băi. În funcție de cum jonglezi cu modelele și culorile acestora, vei obține un anumit stil de amenajare. Poți crea o atmosferă tonifiată și mai capricioasă, cu elemente de accent viu colorate pentru o notă de interes. 

Pentru a preveni ca întreaga zonă să se simtă copleșită de prea multe tonuri, optează pentru gresie ce imită pardoseala din lemn deschis la culoare și faianță în tonuri calde, piersicii. 

Creează un punct focal cu o cadă colorată

Dacă spațiul îți permite, adăugarea unei căzi de baie, de sine stătătoare cu accente ușor vintage, viu colorată, reprezintă o modalitate eficientă de a injecta un strop culoare și de a crea un punct focal izbitor. Poți alege, spre exemplu, o cadă într-o nuanță roșie îndrăzneață sau portocalie. Vei obține o interpretare modernă a unei băi tradiționale.

Optează pentru o oglindă rotundă, cu cadru din lemn

O idee simplă, dar de impact prin care poți adăuga o ușoară notă de culoare, o reprezintă oglinda. Optează pentru o oglindă rotundă, ușor supradimensionată, cu cadru din lemn. Aceasta va arăta impunătoare, însă nu va suprasolicita designul general al băii.

Alege un covor vintage 

Un covor în stil vintage, statement, în nuanțe vibrante, va reuși să adauge un plus de culoare unei băi neutre. În același timp, va descompune mobilierul modern și aspectul general contemporan. Un astfel de covor pentru podea, este o alegere perfectă dacă iubești designul modern, dar nu poți rezista abundenței frumoase a stilului boho.

Adăugă textură cu coșuri pentru depozitare

Coșurile pentru depozitare pot adăuga textură și contrast într-o încăpere. Alege articole țesute din iută, colorate monocrom sau în mai multe nuanțe. Coșurile vor fi excelente pentru depozitarea halatelor, prosoapelor de baie, rufelor și orice alte obiecte necesare într-o baie. 

Rafturi pentru baie colorate

Chiar dacă baia se află încă în faza de proiectare sau deja este gata, poți lua în considerare rafturile suspendate. Nu trebuie să alegi modele de dimensiuni mari, ci unele de o mărime suficientă, care să îți permită decorarea lor. Selectează piese colorate sau vopsește-le în nuanțele preferate, pentru un strop de culoare. Decorează rafturile cu flori de sapun, plante verzi și lumânări parfumate, pentru a crea o atmosferă relaxantă, de vis. 

Baia poate fi considerată un adevărat sanctuar. Căzile unice, gresia și faianța în tonuri calde, oglinda perfectă, o pată de culoare într-un covor, coșuri decorative și rafturi colorate decorate ingenios, pot fi de mare ajutor în obținerea unei băi elegante, moderne, superbe. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii