Elevii pot împărţi mărţişoare şi flori în şcoală. Ce spune ministrul Educaţiei

sâmbătă, 27 februarie 2021, 12:37
1 MIN
 Elevii pot împărţi mărţişoare şi flori în şcoală. Ce spune ministrul Educaţiei

Liber la mărţişoare şi flori, în şcoli a decis ministrul Sorin Cîmpeanu, după ce le-a scos din categoria „obiecte personale”. Indiferent dacă sunt sau nu personale, obiectele pot ajuta la răspândirea COVID, spun studiile. Aşadar, după 18 martie, vom şti impactul mărţişoarelor. 

“Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Ordinul de ministru comun, educaţie-sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărţişor nu consider că este un obiect personal. Aşadar, Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a spus ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Elevii nu vor mai putea duce la şcoală mărţişoare şi flori de 1 şi 8 martie”, spusese anterior secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion.. „Trebuie să respectăm legea, aşa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun şi să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puţin mărţişoare şi flori. Ştiu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecţia şi sănătatea copiilor”, a declarat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Sorin Ion la europalibera.org.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii