Era să moară după ce a băut apă de la un izvor de pe marginea şoselei

vineri, 27 iulie 2018, 01:57
2 MIN
 Era să moară după ce a băut apă de la un izvor de pe marginea şoselei

Ieşeanul a ajuns la spital extrem de cianotic, adus cu ambulanţa după apel la 112. A băut mai multă apă de la un izvor de pe drumul dintre Huşi şi Crasna, care avea foarte mulţi nitriţi.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Iaşi, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a consumat o cantitate mare de apă pe care a luat-o de la unul din izvoarele de pe marginea şoselei dintre Huşi şi Crasna, şi s-a intoxicat cu nitriţi.

În urma unui apel la 112, la domiciliul bărbatului a ajuns un echipaj medical al Seviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, care l-a transportat la Spitalul de Neurochirurgie după ce l-a găsit într-o stare extrem de cianotică (n.r. – tenta albastră a tegumenelor, gingiilor şi unghiilor, produsă de lipsa oxigenului în sânge), cu saturaţia de oxigen foarte scăzută. Acestuia i s-a făcut o tomografie computerizată, dar rezultatele au ieşit normal, la fel şi analizele arteriale, însă starea bărbatului a început să se înrăutăţească, vobirea şi gândirea devenindu-i foarte lente.

Acesta a fost trimis la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi pentru mai multe investigaţii, iar acolo a fost iden­tificată o creştere anormală a concentraţiei sang­vine de methemoglobină, o moleculă incapabilă să transporte oxigenul. În cele din urmă, bărbatului i-a fost administrat albastru de metilen şi vitamina C pentru corectarea saturaţie şi a fost stabilizat. Acesta a fost internat la Toxicologie, pentru a rămâne sub observaţie în urma intoxicaţiei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii