Eroare la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei privind decontarea navetei elevilor

marți, 11 februarie 2020, 21:36
1 MIN
 Eroare la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei privind decontarea navetei elevilor

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat pentru Hotnews că ordonanţa privind decontarea transportului elevilor publicată marţi în Monitorul Oficial nu este cea aprobată de Guvern în şedinţa din 4 februarie 2020, ci o variantă intermediară.

”Dintr-o regretabilă eroare materială a fost publicată o variantă iniţială a ordonanţei de urgenţă, nu cea aprobată în şedinţa de guvern. Miercuri apare forma rectificată, cea corectă, în Monitorul Oficial, în care scrie 'transport', nu 'transport rutier', aşa cum a apărut astăzi. Eu mi-am păstrat promisiunea ca toţi elevii să beneficieze de decontarea navetei pe orice fel de trasport”, a spus Monica Anisie pentru HotNews.

Reamintim că marţi, Monitorul Oficial a publicat ordonanţa de urgenţă privind decontarea transportului elevilor, dar ordonanţa curpinde numai transportul rutier. Actul normativ prevede că elevilor de liceu care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport de tip navetă zilnică, pe distanţe de maxim 50 de kilometri, sau li se decontează contravaloarea a 8 călătorii dus-intors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă. Documentul arată că decontarea se face pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport rutier.

Primii care s-au sesizat au fost elevii de la Consiliul Naţional al Elevilor care au criticat Ministerul Educaţiei că nu şi-a ţinut promisiunea şi a ajuns să-i discrimineze pe elevi.

SURSA: hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii