Farmaciştii care vor să vaccineze populaţia anti-gripal pot face un curs postuniversitar la UMF Iaşi

sâmbătă, 29 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Farmaciştii care vor să vaccineze populaţia anti-gripal pot face un curs postuniversitar la UMF Iaşi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a pus la cale un sistem pentru a-i putea pregăti pe farmaciştii care sunt implicaţi în programul-pilot de vaccinare împotriva gripei sezoniere. 

UMF organizează cursuri de pregătire postuniversitară pentru farmaciştii implicaţi în procesul de vaccinare, iar coordonatorul va fi chiar preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie – prof.dr. Doina Azoicăi.

Cursul postuniversitar va avea loc la sediul universităţii, în perioada 7 – 16 noiembrie, astfel că farmaciştii vor putea contribui la procesul de vaccinare pentru toţi cei care vor dori să se imunizeze înainte de scăderea temperaturilor care favorizează virozele în sezonul rece. Cursul se va numi „Pregătirea farmaciştilor pentru serviciul farmaceutic de vaccinare a populaţiei împotriva gripei sezoniere”, iar înscrierea se va face până pe 03.11.2022.

Documentele necesare înscrierii nu se depun la UMF, ci la Colegiul Farmaciştilor, existând şi o plată pentru a putea urma această specializare postuniversitară.

„Atentie! Plata cursurilor de către firme se face doar după ce este semnat acest contract de ambele părţi şi după ce se emite factura. Pentru detalii puteţi consulta pagina UMF la secţiunea Academic, Programe de studii, Educaţie Medicală Continuă, Cursuri Postuniversitare, Înscriere”, au precizat reprezentanţii UMF. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii