Favoriţii tremură în Cupa Davis

vineri, 03 decembrie 2021, 02:43
2 MIN
 Favoriţii tremură în Cupa Davis

Djokovic a trebuit să joace şi simplu şi dublu pentru ca Serbia să se califice în semifinale, iar Rusia a tremurat în faţa Suediei

* Liderul ATP, Novak Djokovic, a avut o contribuţie majoră la calificarea Serbiei în semifinalele Cupei Davis, evoluând şi la simplu şi la dublu în întâlnirea cu Kazahstan, încheiată cu scorul de 2-1, care a avut loc miercuri seara, la Madrid. După ce Miomir Kecmanovic (69 ATP), a ratat patru mingi de meci în de trei ore şi 18 minute, pierdută, cu scorul de 6-4, 6-4, 6-7 (11-13 în tiebreak!), în faţa lui Mihail Kukuşkin(182 ATP), Djokovic l-a întrecut cu 6-3, 6-4, pe Aleksandr Bublik (36 ATP) şi a egalat scorul întâlnirii. Aceasta a fost a 16-a victorie consecutivă la simplu pentru Novak în Cupa Davis. Djokovic vizează acum a doua sa Salatieră de Argint după cea câştigată în 2010. Punctul decisiv a fost obţinut de perechea sârbă Novak Djokovic/Nikola Cacic, care s-a impus cu 6-2, 2-6, 6-3, în faţa cuplului Andrei Golubev/Aleksandr Nedovesov. Adversara Serbiei va fi vecina Croaţia care a eliminat în prima semifinală echipa Italiei, care a fost susţinută, de multe ori, peste limitele regulamentului şi ale bunului simţ, de către un public torinez incendiar.

Ieri a avut loc tot la „Caja Magica” din Madrid partida dintre Rusia şi Suedia, în aparenţă cea mai dezechilibrată. Ruşii au contat pe doi jucători de Top 10 la simplu, binecunoscuţii Daniil Medvedev (2 ATP) şi Andrei Rublev (5 ATP), în timp ce Suedia, care a dat tenisului jucători excepţionali ca Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg, arată un recul stupefiant în tenisul masculin, după retragerea lui Robin Sjöderling în 2015. Sjöderling conduce acum naţionala Suediei, bazată la simplu pe fraţii Elias (171 ATP) şi Mikael (94 ATP) Ymer, născuţi în Suedia din părinţi etiopieni, aflaţi acum la stadiul de speranţe. Însă în primul meci, Elias (fratele mai mare, dar mai slab clasat), i-a făcut clipe fripte lui Rublev. După ce rusul a avut 6-2, 5-2, Elias a reuşit cinci game-uri consecutive şi a dus meciul în setul decisiv, în care Rublev s-a distanţat dar numai după un tiebreak câştigat cu 7-3, la capătul unui meci de două ore şi 13 minute.În cel de-al doilea meci, Daniil Medvedev l-a învins cu 6-4, 6-4 (74 de minute pe mezinul Mikael Ymer, iar partida de dublu n-a mai contat.Astfel, astăzi va avea loc prima semifinală, Serbia – Croaţia, iar mâine ce-a de-a doua, Germania – Rusia. Finala va avea loc duminică.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii