De Business

Punem punctul pe știi

Fermierii ieşeni vor protesta astăzi pe străzile Iaşului. Care este traseul?

miercuri, 07 aprilie 2021, 07:00
1 MIN
 Fermierii ieşeni vor protesta astăzi pe străzile Iaşului. Care este traseul?

Fermierii ieşeni vor mărşălui astăzi prin oraş cu utilaje agricole, în semn de protest faţă de tergiversarea acordării de către Guvern a despăgubirilor pentru calamităţile culturilor din primăvara anului 2020 şi întârzierea achitării procentului rămas de plată pentru culturile de toamnă din anul 2019.

Traseul de desfăşurare a acţiunii, care va începe de la ora 14:00, este Valea Lupului – Bulevardul Păcurari – Bulevardul Independenţei – Anastasie Panu – Instituţia Prefectului/Judeţul Iaşi – Splai Bahlui – Canta – Valea Lupului. Protestul este organizat de Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice (ACCPT) „Grânarii – Dă-te pe brazdă” Iaşi, desfăşurându-se concomitent şi în judeţele Vaslui şi Botoşani.

Cititi si: Prăpăd pe ogoarele judeţului. Fermierii au pierderi și de 90% din recoltă

„Cerem imperativ prim-ministrului Florin Cîţu să plătească despăgubirile pentru culturile calamitate din sume identificate la propunerea Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare”, a spus Emil Bălteanu, preşedintele ACCPT Iaşi (care reprezintă toate judeţele din regiunea Moldovei). Potrivit reprezentanţilor asociaţiei ieşene, anul trecut, urmare a secetei din zona de Est şi Sud-Est, cifra de afaceri a fermierilor s-a diminuat cu procente cuprinse între 40 – 90%. Din asociaţie fac parte un număr de 110 fermieri, care lucrează o suprafaţă de peste 40.000 de hectare.

 

 

Comentarii