Festival naţional de folclor studenţesc, organizat de Agronomie

marți, 21 mai 2019, 19:50
1 MIN
 Festival naţional de folclor studenţesc, organizat de Agronomie

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) organizează vineri, de la ora 16, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu“, cea de a treia ediţie a Festivalului Naţional Folcloric Studenţesc „Aşa-i viaţa omului“. „Festivalul reuneşte ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale ţării precum Moldova, Bucovina, Muntenia şi Ardeal. 

Spectacolul va fi susţinut de: Ansamblul Studenţesc MUGURELUL (USAMV Iaşi), Ansamblul Studenţesc BUCUR (USAMV Bucureşti), Ansamblul Studenţesc TRADIŢII (USAMV Cluj-Napoca), Ansamblul Studenţesc ARCANUL (Universitatea «Ştefan cel Mare» Suceava), Ansamblul Folcloric «Doina Carpaţilor» al Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi“, au precizat reprezentanţii USAMV Iaşi. Evenimentul este organizat în paralel cu Primăria municipiului Iaşi şi cu universităţile de care aparţin ansamblurile folclorice, făcând parte şi din Festivalul Internaţional al Educaţiei, ediţia 2019.

„Moldova se mândreşte cu o bogăţie de tradiţii populare, pe care Universitatea Agronomică Iaşi se străduieşte să le reînvie cu ajutorul studenţilor iubitori de folclor. Tradiţiile şi obiceiurile nu trebuie lăsate să moară sub cenuşa timpului. Ne vom aminti că suntem români prin ceea ce avem mai de preţ, prin tradiţiile care, preluate de tineri cu talent şi interes, trebuie redate vieţii pentru a dura în timp“, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţi sociale, studenţeşti şi relaţii cu alumni. Intrarea la eveniment este liberă. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii