Festivalul Comunei Miroslava – ŞAH ediția a V-a

luni, 20 septembrie 2021, 10:59
2 MIN
 Festivalul Comunei Miroslava – ŞAH ediția a V-a

Asociația “Ȋmpreună pentru Miroslava”  ȋn parteneriat cu DECATHLON Romania, ERA Home Center,  Asociația  Sportivă de Judo SIMIONESCU  şi  ACS Gambit Huşi a organizat la Decathlon ȋn Iaşi, sâmbătă 18 septembrie 202,  Festivalul Comunei Miroslava la ŞAH.
 

La Cupa destinată copiilor amatori campionul la băieți a fost Nectarie Miron din Rădăuți, iar la fete Medeea Cozaru de la ACS Extra Sport din Miroslava.
La competiția la care au concurat  copiii avansați la şah ȋn clasamentul băieților la vȃrsta de 12 ani campion a fost  Rareş Asavinei, la 10 ani Raul Codru ambii de la Pionii Regelui Podu Iloaiei, iar la cei micuți de 8 ani Andrei Iavorschi de la CS Micul Şahist din Iaşi. 


Pe de altă parte la fete campioană a fost declarată Argeanu Gabriela tot de la Pionii Regelui din Podu Iloaiei, la fete 10 ani prima a fost  Elena Ursan de la ACS Gambit Huşi, iar la fetițe 8 ani cele mai multe puncte le-a adunat Ioana Pomȃrleanu CS Micul Şahist din Iaşi.
Premianții la copii 7 ani au fost Ştefan Bodea, Sofia Smeria şi Emanuel Broşteanu toți de la CSM Roman.
La Cupa adresată seniorilor după desfăşurarea celor 6 runde cȃstigător a fost Mircea Marinescu de la CS Voința Satu Mare, urmat de Marian-Silviu Boean şi maestrul George Pavăl ambii de la CS Sfinxul din Iaşi.


Ȋn clasamentul feminin cea care s-a desprins ȋn cȃştigătoare a fost Arianna-Andreea  Hagiu de la ACS Gambit Huşi. De remarcat că la turneul adulților un rezultat exceptional 3,5 puncte din 6 partide a fost obținut de către Kurochkin Iaromir ,un băiețel foarte talentat de 7 ani din Irlanda!     Trebuie remarcat că premiile la cele 3 cupe  au constat ȋn cupe, medalii, diplome şi articole sportive pentru copii şi bani pentru adulți.
 Ȋn cadrul Festivalului ,copiii care au jucat şah au participat şi la un concurs inedit  de “flotări” ,separat baieƫi şi fete unde campioni au fost declarați Andrei Grigore din Iaşi şi Elena Ursan din Huşi .


Astfel dupa o zi de şah de calitate, cu 103  jucatori, maeştri şi candidați de maeştri, jucatori legitimati si nelegitimati la cluburi din Iasi,Miroslava, Huşi, Roman, Rădăuți  dar şi din Irlanda , la finalul Festivalului ,  Alin Apostol reprezentant al Asociației  “Ȋmpreună pentru Miroslava” ne-a declarat “Felicitări tuturor participantilor şi multumim foarte mult invitatului special Vladuț Simionescu, locul 9 la Tokio 2021 judo, mulțumim  pentru sprijinul acordat  partenerilor DECATHLON Romania, ERA Home Center,  Asociația  Sportivă de Judo SIMIONESCU  şi  ACS Gambit Huşi , DJ Petrişor Bejenaru, Serviciului Voluntar de Ambulanță din Iaşi şi arbitrilor Festivalului , Ciprian Lazăr şi Marius Ursan!  Recomandăm copiilor să joace ŞAH ,dar să practice şi diverse SPORTURI astfel putem avea un stil de viață cȃt mai sănătos!”.


 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii