A apus vremea pipitelor in functii?

Fostă secretară de comună, mama a trei copii, numită ieri de Cîţu nr. 3 în Prefectura Iaşi

vineri, 28 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Fostă secretară de comună, mama a trei copii, numită ieri de Cîţu nr. 3 în Prefectura Iaşi

Funcţia a fost reînfiinţată prin Codul administrative. Temporar, ea este ocupată acum de Nicoleta-Alina Rusu, până acum consilier superior în cadrul Corpului de control al prefectului.

 

Conducerea Instituţiei Prefectului Iaşi are, de ieri, încă un membru: funcţia de secretar general este ocupată temporar, pentru şase luni, de Nicoleta-Alina Rusu. Numirea a fost făcută de premierul Florin Cîţu la propunerea Prefecturii ieşene. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Nicoleta-Alina Rusu, consilier superior în cadrul Corpului de control al prefectului judeţului Iaşi, exercită, cu caracter temporar, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de  secretar general al Instituţiei Prefectului – Judeţul Iaşi pentru o perioadă de 6 luni”, precizează decizia publicată ieri în Monitorul Oficial.

Nicoleta-Alina Rusu este angajata instituţiei din 2018, de când a venit prin transfer din funcţia de secretar al Primăriei Fântânele. La Iaşi, a fost până acum consilier superior şi a activat în Corpul de control al prefectului. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Al.I. Cuza” cu nota 10 la licenţă, şi tot cu 10 a terminat şi cursurile de master, urmate de studii inclusiv în străinătate. Este căsătorită şi are trei copii. Funcţia de secretar general al Instituţiei prefectului a fost reînfiinţată prin Codul administrativ adoptat în vara lui 2019, dar a devenit operaţională la începutul acestui an odată cu decizia de numire politică a prefecţilor şi subprefecţilor.

Pentru ocuparea ei va fi organizat concurs. Ultimul secretar general în Prefectura ieşeană a fost Adriana Stoinel, care a ocupat această funcţie timp de câteva luni, până în toamna anului 2005. Predecesorul ei a fost Tudor Leonte, care ar fi vrut să preia din nou funcţia, dar pe care Guvernul Tăriceanu de atunci l-a numit subprefect până la schisma dintre PD şi PNL din primăvara anului 2007. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii