FOTBAL – Poli Iaşi, eşec în faţa rezervelor de la Dinamo Kiev. Mâine, un nou test în Antalya

luni, 13 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 FOTBAL – Poli Iaşi, eşec în faţa rezervelor de la Dinamo Kiev. Mâine, un nou test în Antalya

Politehnica Iaşi a jucat duminică un nou meci de verificare în Antalya (Turcia), unde se află în cantonament. Pe terenul principal al complexului sportiv Mardan, fotbaliştii ieşeni s-au confruntat cu multipla campioană a fostei URSS şi Ucrainei, Dinamo Kiev. Ucrainenii, care se situează acum pe locul III în prima ligă, nu au contat însă în duelul cu Poli pe formula de bază, niciunul dintre titularii de ieri neprinzând primul “11” în ultima partidă oficială de campionat. Majoritatea oamenilor importanţi ai lui Dinamo, Sidorciuk, Popov, Şepelev etc., au fost folosiţi în testul de sâmbătă cu Sileks (Macedonia de Nord), câştigat cu 4-0.

Mai trebuie precizat şi că antrenorul lui Dinamo, Mircea Lucescu, a mizat pe foarte mulţi tineri cu Iaşul, şapte dintre adversarii Politehnicii intraţi din primul minut duminică având vârste între 17 şi 21 de ani.

Rezultatul final a fost 2-0 (1-0) pentru gruparea din Kiev. Au înscris Voloşin (’32) şi Ţarenko (’65). Cei doi marcatori au 19, respectiv 18 ani.

Poli a început bine partida şi a bifat oportunităţi importante de a marca, prin Harrison (bară) şi Fr. Cristea. Ucrainenii au avut un final de primă repriză mai bun. După deschiderea scorului, apărută în urma unui şut din careu, de la 12 metri, Brînză s-a remarcat în faţa lui Supryaha. În actul secund, o pasă moale a lui Tincu spre Katanec a generat o intercepţie a lui Ţarenko, care a înscris din careu, lateral dreapta. Imediat după golul de 2-0, Dinamo a făcut opt schimbări, apoi, în minutul 77, încă două. Ucrainenii, care au avut şi o bară în minutul 69, au cedat iniţiativa pe final, când Ion şi Martac au fost aproape de a reduce din diferenţă.

Antrenorul ieşenilor, Leo Grozavu, care a urmărit meciul din tribună, pe bancă stând preparatorul fizic Ovidiu Chiribici, a contat pe Brînză – Kouadio (’77 Martac), Tincu (’81 Plămadă), Katanec, Finica (’60 Ştefanovici) – Fr. Cristea (’60 Itu), Vaşvari (’60 Telcean), Roman (’60 Mogoş) – Musi (’81 Hrib), Harrison (’70 Vojtus), Hlistei (’70 R. Ion).

Reamintim, în primele partide amicale din Antalya, derulate săptămâna trecută, miercuri şi vineri, Poli a învins cu 3-1 (1-0) pe FK Jedinstvo Ub (Serbia II) şi a remizat 1-1 (0-0), cu, practic, echipa de tineret a liderului campionatului danez, FC Nordsjaelland.

Mâine, Iaşul va susţine un alt test, cu FC 08 Homburg, formaţie care joacă într-una din cele cinci serii ale eşalonului patru din Germania.

Politehnica va încheia stagiul de pregătire centralizată joi şi va relua apoi antrenamente lunea viitoare, în Copou.

Primul meci oficial al anului pentru echipa ieşeană va avea loc în jurul datei de 25 februarie, în compania CSC Şelimbăr, disputa contând pentru antepenultima etapă a sezonului regulat.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii