FOTO: Nepăsare față de pietoni. Stâlpi în mijlocul unor trotuare înguste la Iași

marți, 15 iunie 2021, 12:03
1 MIN
 FOTO: Nepăsare față de pietoni. Stâlpi în mijlocul unor trotuare înguste la Iași

Câteva fotografii postate pe pagina de Facebook a Primăriei Iași au stârnit revolta unor cetățeni. Imaginile erau de pe șantierul deschis în zona Pădurii. Lucrările la calea de rulare a tramvaielor a fost finalizată și s-a început asfaltarea. Însă pietonii nu au pe unde trece. În mijlocul trotuarelor extrem de înguste sunt mulți stâlpi de iluminat.

Oamenii s-au arătat indignați, însă trotuarele nu au fost amenajate acum, ci doar reparate, nici stâlpii nu au fost montați recent. Lărgirea zonei pietonale pare imposibilă: ori s-ar ajunge pe șina de tramvai ori ar trebui demolate gardurile caselor.

"O imagine, culmea, a primăriei lui Chirica, în care vedem grija pentru pietoni: părinte și copil întorcându-se de la școașă pe trotuarele înguste, ca și mintea ”edililor” ieșeni! De ce puzderia asta de stâlpi pentru rețeaua de tramvai, când se putea opta pentru stâlpi pe o singură parte a platformei căii de rulare și console care să susțină rețeaua tramvaielor", a scris Adrian Crenganiș pe Facebook.

"Și pietonii pe unde? Pe carosabil, cu căruciorul copilului?", a întrebat Andrei Butnărașu.

"Sa ma lamureasca cineva si pe mine. S-au schimbat cumva normele de proiectare a drumurilor? Vreau sa-l cunosc si eu pe ala care zice ca stalpii trebuie sa fie montati fix in mijlocul trotuarului, sa nu carecumva sa-i poti ocoli decat daca cobori fix in fata tramvaiului", a notat și Lucian Popa.

Comentarii