FOTO: O jantă îndoită, o minge dezumflată şi teancuri de bani aruncate în fața primarului

vineri, 06 aprilie 2018, 01:58
3 MIN

Cu această recuzită, liberalii au prezentat „rezultatele“ administraţiei PSD-Chirica. Din Primărie, Mihai Chirica s-a mulţumit să le ureze „Paşte fericit!“.

Liberalii au continuat seria prezentărilor în aer liber a problemelor oraşului. La ultima ieşire de acest fel, organizată pe Pietonal, chiar în faţa Primăriei ieşene, consilierii locali ai PNL şi Marius Bodea, liderul de la „Mu­nicipiu“, au venit cu o recuzită cât se poate de sugestivă pentru fiecare caz.

Astfel, capitolul „samsari imobiliari (cumetri)“ a fost reprezentat de câteva teancuri de dolari, poluarea a fost ilustrată cu o mască de protecţie gură/nas, o jantă îndoită a fost aleasă pentru starea drumurilor secundare din oraş, o minge dezumflată a reprezentat sportul ieşean, iar un sabot – spaţiile verzi.

Marius Bodea a atras atenţia că deja sunt zeci de depăşiri la nivelul de poluare a aerulului şi că, pe măsură ce pământul se usucă, va fi tot mai mult praf în oraş. În ce priveşte sportul, pe fondul unei subfinanţări a cluburilor şi a lipsei unei infrastructuri pe măsură, Iaşul se laudă mai degrabă cu echipe retrase din campionate decât cu performanţe. Spaţiile verzi sunt mai mult cu noroi, „unde ieşenii îşi parchează de nevoie maşinile“.

„Suntem oraşul cu cea mai mică suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor“, a spus deputatul, arătând apoi spre imaginea infrastructurii rutiere secundare – janta îndoită.

Chestiunea care va avea cea mai mare amploare în următorii ani, după cum a descris-o Marius Bodea, a fost lăsată la urmă: haosul din urbanism.

„Unde aţi mai văzut în lumea asta ca primarul să stea la masă şi să danseze cu samsarii imobiliari, iar a doua zi să facă pe imparţialul în faţa legii, când vine vorba de urbanism?“, a întrebat Bodea, făcând aluzie la darul strâns la petrecerea de botez.

„Dacă aceştia sunt banii strânşi de domnul primar la nunta sa, la cumetrie, şi tot mai are nevoie, mai punem noi în completare, cu rugămintea să înceteze ce face în Iaşi, să plece, să ne lase să ne ducem viaţa liniştiţi în oraşul nostru“, a mai spus liderul PNL.

„Ieşenii să mă judece“

„Dacă ieşenii sunt mulţumiţi de activitatea mea, îi las pe ei să mă judece. Eu nu am semnat niciun contract nici cu domnul Bodea, nici cu PNL“, a replicat, câteva minute mai târziu, primarul Mihai Chirica.

„N-o să construim colibe, o să construim blocuri şi locuinţe cât mai multe şi cât mai mari, n-o să facem tot felul de prostii cu transformatoare, ci o să transformăm oraşul acesta într-un oraş european, n-o să ne facem de râs în Parlamentul Ro­mâniei votând legi contra justiţiei, ci o să facem ceea ce trebuie pentru ieşeni ca ei s-o ducă din ce în ce mai bine, n-o să ţinem oraşul îngropat sub acoperişul unor prostii politice, ci o să-l deschidem spre Europa şi spre lume“, a mai spus Chirica, urându-i „sincer, nu ironic“ lui Bodea „Paş­te fericit!“.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii