Fugarul Adamescu a apelat la o firmă de servicii secrete cu surse în guvernul României și administrația prezidențială

duminică, 17 februarie 2019, 16:52
1 MIN
 Fugarul Adamescu a apelat la o firmă de servicii secrete cu surse în guvernul României și administrația prezidențială

Un fost șef al Serviciului Secret de Informații MI6 și un fost coleg liberal-democrat au folosit ofițeri de informații pensionați pentru a strânge informații ”sensibile” de la surse secrete din guvernul României pentru a-l ajuta pe Alexander Adamescu, care se confruntă cu acuzații de corupție, potrivit unor documente consultate de către Observer, relatează The Guardian.

Firma privată de servicii secrete a lui John Scarlett, SC Strategy (SCS), pe care o deține împreună cu Lordul Alexander Carlile, a dezvăluit într-un raport pentru avocatul lui Alexander Adamescu că a obținut informații sensibile dintr-o serie de ”surse confidențiale” bine plasate în România, inclusiv negocieri diplomatice și activități ale procurorilor anticorupție.

Raportul din 2016 sugerează că ofițerii SCS s-au bucurat de un acces remarcabil la București și surse plătite care aveau cunoștințe directe și complexe ale ”aparatului politic, de securitate și de informații” al României.

O sursă este descrisă ca fiind un oficial ”de rang înalt” la biroul administrației prezidențiale. SCS a preluat informațiile pentru Alexander Adamescu, magnat al mass-mediei și al proprietăților, care conduce una dintre cele mai bogate familii ale României, subliniază The Guardian.

Adamescu așteaptă extrădarea în România din Regatul Unite, după ce procurorii români l-au acuzat de luare de mită și spălare de bani. Omul de afaceri neagă acuzațiile.

Citeşte continuarea hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii