Găselniţa lui Flavius: trei stoperi cu FCSB?

vineri, 03 august 2018, 01:43
3 MIN
 Găselniţa lui Flavius: trei stoperi cu FCSB?

 

Antrenorul Stoican este mulţumit de modul în care echipa s-a exprimat în noul modul tactic pe care a mizat în acest sezon

 

Politehnica Iaşi pregăteşte meciul cu FCSB, din etapa a III-a a Ligii I de fotbal, care va avea loc duminică. Antrenorul ieşenilor, Flavius Stoican, se gândeşte să mizeze în disputa cu echipa bucureşteană pe un modul cu trei stoperi. Tehnicianul a mers pe un asemenea dispozitiv în acest sezon, în disputa din prima rundă, de la Craiova, încheiată cu scorul de 0-0 şi în actul secund al remizei cu Astra Giurgiu, din etapa a doua. În confruntarea cu giurgiuvenii Poli a avut o evoluţie mult schimbată în bine faţă de prima repriză, în care, cu doi fundaşi centrali, a fost dominată autoritar. Aceste elemente l-au făcut pe Stoican să afirme că se gândeşte să continue să meargă pe reţeta “5-3-2”.

Tehnicianul a povestit de ce a încercat acest modul: “Ţinând cont de faptul că în prima etapă, cu Craiova, jucam cu o echipă care mizează pe sistemul cu trei stoperi, am încercat şi eu un astfel de sistem în Turcia, în două meciuri amicale, pentru a pregăti duelul cu oltenii, să jucăm în oglindă cu ei. Mi-a plăcut cum s-a exprimat echipa”. Stoican crede că noul modul tactic se pliază bine pe lotul pe care îl are la dispoziţie: “Eu fac sistemul în funcţie de calităţile jucătorilor pe care-i am la dispoziţie. Pe bandă îi am pe Gallego şi Panţîru, care au apetit ofensiv ridicat. Pentru a putea să le pun în valoare calităţile mai bine, pentru ca ambii să poată urca mai liniştiţi în atac, e bine să ne acoperim în defensivă cu trei fundaşi centrali. În plus, sistemul cu trei stoperi ajută mai mult la stilul de joc pe care mi-l doresc, bazat pe presing avansat, pe posesie”.

Şeful băncii tehnice ieşene a recunoscut că mai are de lucru până când noul sistem va fi asimilat. “Jucătorii au răspuns peste aşteptări la cerinţele legate de noul sistem, s-au adaptat rapid. Mai este însă nevoie de muncă, mai sunt automatisme care trebuie puse la punct” a punctat Stoican.

Politehnica va face astăzi ultimul antrenament acasă înaintea disputei cu gruparea pregătită de Nicolae Dică. Sâmbătă, ieşenii vor pleca spre Capitală, cu avionul, având programată în cursul serii o şedinţă de pregătire pe un teren din zona Bucureştiului. Poli va reveni acasă luni dimineaţă, tot cu avionul. Sâmbătă şi duminică, delegaţia ieşeană va sta la Snagov, singura absenţă din lot fiind cea a lui Narcis Bădic, care este accidentat.

Altfel, preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, lotul Politehnicii va căpăta dimensiuni normale. “Acum avem prea mulţi jucători, uneori sunt şi mai mult de 35. Flavius nu poate antrena cum trebuie, au fost zile în care a împărţit lotul în două grupe. De săptămâna viitoare vom începe să împrumutăm jucători la alte echipe. Vrem să rămânem cu 25 de jucători”. Meciul dintre FCSB şi Poli, din ultima zi a săptămânii, va începe la ora 21:00.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii