Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

miercuri, 06 iulie 2022, 01:50
3 MIN
 Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Totul, evident, în contextul despre care se vorbeşte că ar fi foarte probabil al unor candidaturi comune, mai sigure la locale dar foarte probabile şi la generale, între PSD şi PNL, pe un model mai vechi, ăla cu USL. Ei bine, să nu credeţi că tot boborul uselist din cele două filiale nu mai poate de bine când aude de acel posibil tandem.

No, no, deloc: iacătă că, din ce auzim trăgând cu urechea şi în taberele alăturate de acolo, adică cele ale duşmanilor celor doi, cică unii sforari ar pregăti un cu totul alt tandem în vederea unor candidaturi agreate mai larg, pereche studiată mai îndelung la PNL, la presiunea unor sfinţi şi unor medici.

Zice-se că studiul în baza căruia ar putea fi lansaţi aceştia doi are la bază un scenariu local, mai vechi, cu o ascensiune similară a unui fost derector tot de acolo (şi care a ajuns în final la mititica, dar asta nu se pune), şi pe un scenariu de la nivel naţional, unde pandemia a scos în faţă oameni cu halate albe. Aşadar, cine, ce, cum şi unde? Haidaţi repejor la pulsuleţul următor!

Iacătă şi oamenii de bine, dacă vreţi să-i ştiţi! 

Pentru tandemul alternativă de care vă spuneam mai sus, cică ar fi avuţi în vedere, cum vă sugeram, doi cunoscuţi derectori din târg, şi care până acuma nu prea au cochetat cu politichia de vârf, ci doar cu cea de la firul ierbii. Primul ar fi dereftorul cel mare de la fosta Rajaf, pentru premărie, lansare care ar urma să se facă aşadar pe scheletul unei alte ascensiuni în politichie tot din acea poziţie (fostul premare Jiji, păpuşat pe atunci de senatorul Solcanu, şi care până la urmă a fost mazilit taman de cel pe care-l păpuşase.

Bine, Jiji ştim unde-a ajuns, dar se speră că acuma nu cu aceeaşi finalitate). Iar al doilea, ta-ra-ram, ta-ra-ram, pregătit pentru premărie, ram-pam-pam, ram-pam, pam, ar fi un doftor cunoscut şi scos în faţă de pandemie: dereftorul cel roş de la infecţioase, dragilor! Hmm, oare din pricina asta ultimul şi-a făcut recent şi un site-uleţ de ştiri? Întrebăm, nu dăm cu paru’. Că doar este loc pe piaţă. Vorba dirijorului: bam-bam…

PS: Pentru perioada următoare, conform înţelegerii mai vechi dintre PSD şi PNL, de care probabil că mulţi au uitat, se apropie rocada premierilor. Vor fi însă şi multe rocade la ministere, cu ecouri înspre Iaşi. Staţi deci pe aproape, că vorbim mai pe larg tura viitoare!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii