Iașul s-a umplut de bistrouri și mici cafenele cu prăjitorii – modele de business

duminică, 19 septembrie 2021, 11:28
1 MIN
 Iașul s-a umplut de bistrouri și mici cafenele cu prăjitorii – modele de business

Noi modele de mici business-uri s-au dezvoltat în ultima vreme la Iași: bistrourile și prăjitoriile de cafea. Sunt în jur de 20 de localuri tip bistro în oraș și mult mai multe cafenele mici, cochete, însă numărul celor care oferă cafea proaspăt prăjită este încă redus.

Termenul „bistro” vine, aparent, din limba rusă, deși conceptul a apărut în Franța în secolul al 19-lea, iar sonoritatea este tot latină. Bistrourile sunt localuri mici și intime, ideale pentru o întrevedere la o cafea, un pahar de vin și o gustare simplă cu preparate pregătite dimineață sau pe loc.

La bistro meniul este restrâns, iar preparatele au tentă locală, fără specific, prețurile fiind rezonabile. Într-un bistro se pot găsi preparate tradiționale cum ar fi supe, sandvișuri, paste, salate, omlete, clătite, dar și sushi sau burgeri.

În Iași sunt acum în jur de 20 de bistrouri.

Alt model de mic business cu tradiție peste granițe care își face loc cu succes la Iași este prăjitoria de cafea. Momentan sunt doar patru-cinci asemenea localuri în oraș în care se poate bea cafea proaspăt prăjită.

"Sortimentele noastre provin direct de la fermele din Etiopia, El Salvador, Peru, Kenya și Brazilia", spun reprezentanții unei prăjitorii din Iași.

"Cafeaua noastra e pregatită cu măiestrie în atelierul propriu, folosind o metodă de prăjire lentă, de precizie, cu lemn de fag, pentru a-i păstra savoarea și aroma desăvârșită", precizează reprezentanții altei cafenele din Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii