Iată cu ce plan se câştigă postul de director de spital!

luni, 14 octombrie 2019, 01:50
3 MIN
 Iată cu ce plan se câştigă postul de director de spital!

Economistul Bogdan Cojocaru va ocupa pentru încă un mandat funcţia de manager al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon“. Ce conţine planul lui de management, cu care a luat concursul cu nota 9,89?

 

Economistul Bogdan Cojocaru va ocupa pentru încă un mandat funcţia de manager al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon“, după ce a obţinut punctajul 9,89 în urma concursului organizat la începutul acestei luni. Susţinerea proiectului de management, pe baza căruia a fost notat a avut loc săptămâna trecută, tema aleasă fiind „Planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate în cadrul Spitalului Clinic «Dr. C.I.Parhon» Iaşi“. Din punctul de vedere al structurii de personal, atât în anul 2018, cât şi în primele şase luni ale anului 2019, unitatea medicală şi-a desfăşurat activitatea cu o lipsă de personal, numărul angajaţilor fiind cu aproximativ 20% sub numărul de personal normat.

Explicaţia este, conform proiectului de management, că „a fost necesar ca politica de dimensionare a numărului de personal să fie în strânsă legătură cu numărul maximal de servicii medicale ce pot fi contractate cu CJAS Iaşi“, respectiv 81% din capacitatea maximă a numărului de paturi aprobat. Una dintre problemele majore cu care se confruntă unitatea medicală este că întreaga clădire a fost afectată în urma incendiului din luna aprile 2018 la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu“, cele două unităţi medicale împărţind aceeaşi clădire. Astfel, activitatea medicală a fost relocată în contextul desfăşurării lucrărilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor afectate din tronsonul II (subsol, parter, etaj I, II şi III), existând anumite riscuri medicale care pot să apară. „Insu­ficienţa spaţiilor medicale în care îşi desfăşoară activitate spitalul în acest moment, împreună cu problemele de funcţionare apărute ca urmare a stingerii incendiului, im­pune obţinerea unor spaţii confor­me, autorizate corespunzător func­ţionării în condiţii de siguranţă a serviciilor de sănătate furnizate pacienţilor care se adresează unităţii“, se precizează în proiect.

Blocul operator şi secţia ATI vor fi în acelaşi tronson

În perioada următoare, se are în vedere începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă şi la blocul operator pentru transplant. Prin aceste lucrări, va creşte spaţiul alocat de la 1.109 metri pătraţi la 1.635 de metri pătraţi, reabilitarea constând în realizarea accesului prin uşi glisante specifice, automatizate, special concepute pentru sectorul medical, realizarea instalaţiilor de fluide medicale, spaţii generatoare pentru materiale sterile, instalaţii de cliamatizare specifice.

„Prin realizarea obiectivului «Reabilitarea şi modernizarea secţiei ATI şi blocului operator pentru transplant» se urmăreşte obţinerea unei noi structuri de funcţionare: etaj III – bloc operator, etaj II – ATI, situate în acelaşi tronson şi toate circuitele vor prezenta funcţiuni optime“, se mai arată în proiect. Printre punctele slabe ale spitalului se numără faptul că spaţiile medicale sunt insuficiente pentru spaitalizarea conti­nuă, existând saloane în care numă­rul de paturi amplasate depăşeşte limita maximă. De asemenea, lip­seşte un spaţiu amenajat pentru ac­tivitate de ambulatoriu şi spitalizare de zi, raportat la nivelul de adresa­bilitate existente, precum şi un grup sanitar pentru pacienţi la par­rterul unităţii. Printre punctele tari ale spitalului se numără existenţa acreditării din partea ANMCS, existenţa unui laborator de analize medicale acreditat RENAR, precum şi o adresabilitate constantă a pacienţilor şi absenţa cazurilor de malpraxis. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii