Ieri a fost ziua săriţilor de pe fix: s-au urcat pe clădiri şi au pus autorităţile pe drumuri strigând că se aruncă în gol

Nu s-a aruncat niciunul, dar au pus în mişcare zeci de oameni ai legi. O foarte circulată stradă, blocată zeci de minute.

sâmbătă, 23 iunie 2018, 01:50
2 MIN

Doi bărbaţi au pus ieri probleme autorităţilor, ameninţând că-şi iau zilele. Un bărbat de 26 de ani din Iaşi a ameninţat ieri că se aruncă de pe un bloc din cartierul Cantemir.

În urma unui apel la 112, la faţa locului au fost trimise un echipaj de poliţie, un echipaj de pompieri şi o ambulanţă. După mai multe insistenţe, bărbatul  a fost convins să coboare şi a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ). „S-a constatat că este stabil şi s-a decis transportul către Psihiatrie“, a menţionat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Tânărul rămâne sub supravegherea medicilor de la „Socola“, pentru a primi tratament de specialitate. Aceasta nu este singura tentativă de sinucidere din zi: un bărbat de 40 de ani, din Răducăneni, a ameninţat că se va arunca în gol de pe Policlinica mare, ieri la prânz. De acolo, acesta arunca în maşini cu bucăţi de beton. Şi aici mai multe echipaje de intervenţie au venit la faţa locului. Intervenţia a făcut ca strada Nicolae Bălcescu, intens circulată, să fie închisă de la bulevardul Independenţei până la Şcoala Sanitară. Individul se numeşte Lucian Romilă, şi era beat. El are rude internate în spital şi spunea că nu e mulţumit de tratamentul acestora. Bărbatul a mai făcut asemenea gesturi în trecut, în 2014 urcând în mod similar pe Palatul Culturii. El a făcut 11 ani de puşcărie şi a fost eliberat la intrarea în vigoare a noilor coduri penale. Oamenii legii au anunţat că cei doi vor fi sancţionaţi, după caz.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii